| 2021. október. 4. | 1 perc olvasás

Licista fiúk voltak a legjobbak a Neumann 2020-on

Az első helyezettnek járó vándorserleget hozták haza a fővárosból a Neumann 2020-on remekelt licisták: Németh Levente, Kiss Dániel és Rózsás Zoltán.

Budapesten, az evangélikus központban rendezték meg a tavaly a pandémia miatt elhalasztott Neumann 2020 elnevezésű megmérettetést, azaz az evangélikus iskolák közötti informatikai verseny országos döntőjét. A Líceum csapata remekelt, és elhozta az első helyezettnek járó vándorserleget.

A Neumann-verseny tavaly ünnepelte volna húsz éves fennállását. Iskolánknak különösen fontos ez a rendezvény, hiszen Babics Csaba tanár úr indította útjára és tíz éven át a Líceum volt a házigazdája. Csak egy évtizede került Budapestre, ahol Neumann János alma matere, a Fasori Evangélikus Gimnázium, majd a Pázmány Péter Katolikus Egyetem is helyt adott a magas szintű vetélkedésnek.

A verseny névadója, Neumann János, magyar születésű matematikus. Kvantummechanikai elméleti kutatásai mellett a digitális számítógép elvi alapjainak lefektetésével vált ismertté.

Sölét-Ormos Judit tanárnő készítette fel a licista versenyzőket: Németh Leventét (11.B), Kiss Dánielt (11.D) és Rózsás Zoltánt (10.D). Dániel már másodszor vett részt Neumann-versenyen. A soproni csapat a Neumann 2020 legjobbjává vált.

A képen a győztesek mellett a fő szponzor cég vezetői, Árkossy Máté és Vitéz Tamás állnak, akik sok Neumann versenyen nyertek és a szervezésben is segítettek.
A képen a győztesek mellett a fő szponzor cég vezetői, Árkossy Máté és Vitéz Tamás állnak, akik sok Neumann versenyen nyertek és a szervezésben is segítettek.
Fotó: Líceum

Borítókép; Líceum 

Legnépszerűbb cikkek