| 2021. november. 22. | 2 perc olvasás

Licisták nyerték a Hűség 100-at

Licisták nyerték a Soproni Széchenyi István Városi Könyvtár Hűség 100 elnevezésű vetélkedőjét, sőt, a második helyezett csapat is a Líceumé, ráadásul a különdíjat is iskolánk diákja nyerte!

A háromfordulós, úgynevezett  digitális információkereső vetélkedőt a soproni népszavazás századik évfordulója alkalmából hirdette meg a városi könyvtár a 7. és 8. osztályosok számára. A háromfős csapatok izgalmas feladatokat kaptak, például weblapot kellett szerkeszteniük vagy a városban kellett megkeresniük a kérdésekre adandó válaszokat. A licisták  nagyon jól vették az akadályokat, s végül az első és a  második helyezést is elhozták, sőt, a különdíjat is. 

- Bogdán Györgyi tanárnőtől hallottunk a versenyről, és érdekesnek találtuk a lehetőséget. Azt mondjuk nem gondoltuk, hogy ilyen nehéz lesz, de egyre jobban belejöttünk. Amikor pedig kiderült, hogy nagyon jól állunk, igazán belehúztunk - meséli a három barátnő a 7. B-ből: Magyar Júlia, Miszori Nóra és Lendvai Abigél. Nevet is kellett találniuk maguknak, ők voltak a versenyben a Líceumi Rikkancsok. Filmet forgattak, Thurner polgármester után kutattak, fotókat kerestek - nem csoda, hogy megnyerték a versenyt! Farkas Ciprián polgármestertől vették át az oklevelet és a könyvtár ajándékait, ahogy a többi díjazott is. Az első helyezettek egy-egy tabletet és több, Hűség 100 logóval díszített, ajándéktárgyakat kaptak. 


fotó: Líceum

Bálizs László tanár úr lelkesítette a másik sikeres csapatot. A Hűségvárosi Trió tagjai a 8. A-s Nagy Dániel, Gyolcs Bence és Cser Barna. Ők a számos ajándék mellett e-bookokat kaptak.

 - Szeretjük a történelmet és szeretjük Sopront, ezért amikor a tanár úr szólt a lehetőségről, jelentkeztünk. Nem bántuk meg! Szerintünk a weboldalas feladat volt a legkirályabb! Nagyon jó kis verseny volt - mondják a fiúk, hozzátéve: rengeteg új dolgot is megtudtak Sopronról és a népszavazásról. 

A városi verseny különdíjasa Duschanek-Jauk Sára. Igazán megérdemelten kapta a kiemelt elismerést. 

- Nekünk is volt egy csapatunk, mi voltunk a Sivatagi Futócsigák, csakhogy a társaim az egyik forduló idején nem nem tudtak eljönni, így egyedül mentem el a versenyre. Azt hiszem, azt díjazták a szervezők, hogy nem adtam fel...

Sára jutalma is a rengeteg ajándéktárgy és az e-book volt - és kitartásának elismerése.


fotó: Líceum

fotó: Líceum

Borítókép: Líceum

Legnépszerűbb cikkek