| 2016. április. 23. | 1 perc olvasás

Lift épül Leventének

Orbán Gabriella gőzerővel dolgozik azon, hogy halmozottan sérült gyermeke, Levi számára mozgássérült liftet alakítsanak ki Jereván-lakótelepi házukban. A tervek elkészültek, már csak a kivitelezés van hátra.

Újságunkban többször is írtunk már Bakonyi Leventéről, aki születéskori oxigénhiány következtében teljes ellátásra szorul. Édesanyja, Gabi egyedül neveli két fiát, két évvel ezelőtt pedig megrendítő küzdelmet folytatott a mellrákkal. A rendkívül aktív Gabi mindent elkövet annak érdekében, hogy fia életét jobbá tegye.

– Már régen elhatároztam, hogy Levi számára mozgássérültliftet alakíttatok ki a házunkban, de először rossz úton indultam el – meséli Gabi. – Kerekesszékes liftek kivitelezésével foglalkozó cégeket kerestem meg, hátha akad egy leselejtezett szerkezetük, azonban nem jutottam eredményre.

Gabi tavaly októberben eltörte a kezét, és már nem lehetett tovább halogatni a projekt megvalósítását: a 31 kilós Levit egyedül nem tudta a 16 lépcsőfokon le- és felvinni. A facebookon kért segítséget. Rögtön jelentkezett is Horváth Szabolcs lakatos, aki nemcsak a munkadíjat engedte el, hanem még tervezőt is keresett. A házban mind a 19 lakó hozzájárult az átalakításhoz, a tervek pedig két hét alatt elkészültek.

– A fürdőszobát is szeretném akadálymentesíttetni, amihez szintén találtam szakembert, egy kádkészítő pedig felajánlotta, hogy Levinek speciális fürdetőeszközt önt – fejezi be Gabi. – Már csak a költségvetés hiányzik ahhoz, hogy igényelhessem az államtól a háromszázezer forintos akadálymentesítési támogatást.

A család szívesen fogad minden segítséget azoktól, akik szeretnék Levi és családja életét könnyebbé tenni. További információk a http://bakonyilevente.hu/ honlapon olvashatók.

Legnépszerűbb cikkek