| 2016. május. 3. | 2 perc olvasás

Liszt terasz – szabadtéri programok májusi vasárnapokon

Három májusi vasárnapon rendez programokat a Pro Kultúra a Liszt központ épülete előtt. (Fotók: Pro Kultúra)

Május 8-án veszi kezdetét a szabadtéri programsorozat: elsőként a punk-rock műfajban zenélő Aktuális zenekar és barátai adnak akusztikus koncertet a Liszt teraszon. A fertőszentmiklósi együttes 2007-ben alakult, a közelmúltban kezdtek el zenélni akusztikus formációban, melyben barátok is közreműködnek. Ezzel nem csak a zenekar létszáma változott, hanem stílusa és hangulata is új irányt vett. Ebből kaphat ízelítőt a közönség a május 8-i koncerten, ami 4 órakor kezdődik.

A koncert után 17 órától a Liszt központ emeletén tartják Zórád Ernő képregény-rajzoló kiállításának megnyitóját. Winnetou, Twist Olivér, Tom Sawyer és számtalan egyéb irodalmi, történelmi alak megrajzolójának életműve május 29-ig látható Sopronban.

Május 22-én a Zsirai Fogyatékosok Otthona mutatkozik be: a Liszt központ földszinti előterében az otthon művészeti műhelyének nyílik kiállítása 16 órakor. A képzőművész szakkör tagjainak művei bejárták már egész Magyarországot. Élénk színvilággal megalkotott képeik hűen tükrözik azt, hogy a sérültek világa is lehet színes és örömteli. A megnyitót követően a Liszt teraszon folytatódik a program, ahol az otthon lakói Álomszép regény címmel mutatnak be életképeket az 1920-as évekből.

A Liszt teraszok sorát a május 29-i Tündéri gyereknap zárja. Ezen a vasárnapon rendezik meg a tündérek és manók vonulását is, mely már a 9. Soproni Tündérfesztivál hírhozója. A vonulás a fesztivál helyszínéről, a Deák térről indul. A résztvevők fél 4-kor gyülekeznek a Deák-tér játszóterénél, 15.45-kor pedig manódobosok valamint a tündér-manó pár, Csipke és Moha kíséretében elindulnak, hogy körbejárják a Tündérfesztivál helyszínét. A vonulás a Liszt-központnál ér célba, ahol sok-sok játékkal folytatódik a tündéri gyereknap! Látványos táncprodukciókkal lépnek fel például a Mozgás Ritmus Lendület Club óvodás csoportjai, majd a Városi Kutyasuli tart ügyességi és engedelmességi bemutatót jól nevelt, négylábú barátaival. Emellett kézműveskedés, kreatív foglalkozások is várják a gyerekeket.

További információ a www.prokultura.hu oldalon és az események Facebook oldalain:

Május 8.
https://www.facebook.com/events/1732234047033954/

Május 22.
https://www.facebook.com/events/1015517445196763/

Legnépszerűbb cikkek