| 2019. október. 3. | 1 perc olvasás

Lovak jártak a Hársfa Sori Tagóvodában

Az állatok világnapja alkalmából lovakat láttak vendégül a Hársfa Sori Tagóvodában. Az apróságok fel is ülhettek a hátasokra. Az évente visszatérő kezdeményezéssel a szervezők szeretnék közelebb hozni az állatokat a gyermekekhez.

Már kilencedik alkalommal szerveznek lovaglást az állatok világnapja apropóján az óvodában. A gyermekek alig bírják kivárni a sorukat, hogy végre ők is nyeregbe pattanhassanak. - Imádják ezeket az állatokat! Amikor az apróságok szeptemberben megérkeznek, már akkor kérdezik, hogy lesz-e idén lovaglás – emelte ki Zsuppán Eszter, a Hársfa Sori Tagóvoda vezetője. - Ezért is igyekszünk, hogy minden évben tudjunk lovakat hozni az óvodába ilyen programok keretében – fűzte hozzá.  

Minden apróság több kört is mehet a lóval, miközben képzett lovasok vezetik őket. A Hársfa Sori Tagóvodába járó gyermekek zöme már jól ismeri a hátasokat. - Szeretem a lovakat, mert kedvesek, nagyok, szelídek és meg lehet őket simogatni – mondta Ratatics-Horváth Bálint óvodás.  

A Brand Major Lovasudvar csapata gyakran viszi a lovakat ilyen rendezvényekre, hogy minél több gyermek megismerkedhessen velük – ezek az állatok ugyanis jótékony hatást gyakorolnak az apróságokra is. - Halomnyi tanulmány és könyv szól arról, hogy milyen pozitív vonzatai vannak a ló és a gyermek, illetve az ember kapcsolatának – tudtuk meg Erőss Pétertől, a Brand Major Lovasudvar vezetőjétől. - Ezzel a programmal szerettünk volna az állatok világnapja alkalmából a természetet összekapcsolni a gyermekekkel – mondta el.  

Október 4-e tisztelgés az állatok védőszentje, Assisi Szent Ferenc előtt, aki már a 13. század elején azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen.  

Legnépszerűbb cikkek