| 2021. augusztus. 12. | 1 perc olvasás

Lovastábor is várja a gyermekotthonok lakóit

Tartalmas nyári napokat élnek át a soproni és a Sopron környéki gyermekotthonokban, lakásotthonokban élő gyerekek. Élménydús táborokban kapcsolódhatnak ki a vakáció ideje alatt. Ezen a héten a Brandmajorban lovastábor várja a kisebb - nagyobb gyerekeket.

Az íjászat rejtelmeibe is belekóstolhattak a soproni és Sopron környéki gyermekotthonokban, lakásotthonokban élő gyermekek a Brandmajorban. Ez csak az egyik eleme az egész hetes élménydús tábornak. Emellett kézműves foglalkozás, túrázás, kalandpark-látogatás,  lovaglás és az állatok gondozása is szerepel a programban. 

A lovastábor mellett számos más élmény is várja a kisebbeket és nagyobbakat a nyár folyamán.
- Tokaj környékén is kalandozhattak a gyerekek, ahol strandolás, állatkert-látogatás, bográcsozás és kalandpark-látogatás is szerepelt a programban. Adományként egy bakonyi felfedezőtábort is kaptak a gyerekek, ahol a túrázás, a pataktisztítás és az erdei állatok megismerése áll a középpontban – meséli Lánczi Zsuzsa szabadidő-szervező, az Árvácska Alapítvány vezetője.

Mindemellett egy élményakadémiai táborban is töltekezhettek a gyerekek, ahol 10 tréner segítette a traumák legyőzését a gyermekotthonokban és lakásotthonokban élő táborozóknak. A 14 év felettieket pedig egy alaptábor is várta, ahol elsajátíthatták azokat az ismereteket, amelyek segítségével később majd ők is táboroztathatnak kisebb gyerekeket. A Különleges Gyermekotthon lakók jövő héten az Őrségbe utaznak.

Az élmények nem csak nyáron, hanem egész évben várják a gyerekeket:

- Nagyon fontosak számunkra az élményalapú terápiás és fejlesztő programok – emeli ki Lánczi Zsuzsa. - Heti egyszer lovagolhatnak a gyerekek itt, a Brandmajorban, illetve művészetterápiás foglalkozás és örömíjászat is várja őket év közben.

Legnépszerűbb cikkek