| 2019. szeptember. 14. | 1 perc olvasás

Lövér-frissítés - Családi napot tartottak a KRESZ parkban

Az egykori Lővéri pezsgő mindennapokat kívánták megidézni a szervezők a Lővér-frissítés nevű programmal. Egy uniós pályázat jóvoltából közlekedésbiztonsági játékok, aszfaltrajzverseny, kézműves játszóház és tematikus séták is várták az érdeklődőket.

A Lővér-frissítés azt jelképezi, hogy ennek a nagyon kedvelt városrésznek az életében valami frissülés kezdődjön – ez volt a szervezők alapgondolata, mikor megálmodták az eseményt. Aki ellátogatott a KRESZ-parkba szombaton, az biztosan megtalálta a kedvére való programot.  


fotó: Griechisch Tamás

- Fontos cél volt, hogy összekovácsolja a program azokat az embereket, akik itt laknak és azokat is akik csak vendégeskedtek ezen a délutánon, mondta Szekeres Kriszta, a Lőverek közösségi mentora. Hozzátette, hogy a több szempontból is csodálatos városrész rejtett kincseit ismerhették meg a résztvevők vezetett séták keretében. A növényvilág mellett az építészet és a történelem is terítékre került. A Nepomuki Szent János kápolnában dr. Kóczán Krisztina rajzaiból rendeztek kiállítást a Nyitott templomok napja programsorozat részeként – zárta szavait Szekeres Kriszta.


fotó: Griechisch Tamás
Dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok köszöntötte a vendégeket a KRESZ parkban.
Dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok köszöntötte a vendégeket a KRESZ parkban.
fotó: Griechisch Tamás

Az eseményen részt vettek a Szent Orsolya óvodásai is, akik vidám műsorral szórakoztatták a közönséget. A napot fúvósmuzsika, borkóstoló valamint telihold nézés, illetve csillagászati bemutató zárta.


fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek