Lőveri családi ház érdemelte ki a Winkler Oszkár emléktáblát

A Lövész utca egyik családi házát találta érdemesnek a Városszépítő Egyesület Építészeti Szakbizottsága, hogy odaítélje a Winkler Oszkár emléktáblát. Az indoklás szerint, a modern épület megfelelően illeszkedik a Lőveri villák hagyományos építési stílusába, így megőrizve a terület egységét.

Dr. Józan Tibor és Pandur Attila
Dr. Józan Tibor és Pandur Attila
fotó: Griechisch Tamás

Hagyományosan a város védőszentjének, Szent Mihály napján adták át a Winkler Oszkár emléktáblát. A Lövész utca 6. szám alatt található ház minden tekintetben hordozza a terület stílusjegyeit – mondta dr. Józan Tibor a Városszépítő Egyesület elnöke. Az építészeti szakbizottság 6 pályázatot kapott, de a Lőverekben található modern stílusú ház nyerte meg a legjobban a tagok tetszését.


fotó: Griechisch Tamás

Pandur Attila nem tudja, hogy ki nevezet be a házukat a versengésre, de végtelenül hálásak neki. Az építész Takács Tamás volt, aki a ház tulajdonosának gyermekkori jóbarátja. Pandurék vele egyeztetve álmodták meg családi otthonukat. A kivitelező tökéletesen megvalósította a terveket, így igazi családi fészek született – zárta szavai Pandur Attila.

Az ünnepségen az önkormányzatot Dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok és Mágel Ágost, a Városfejlesztési Bizottság elnöke képviselte.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek