| 2020. szeptember. 12. | 1 perc olvasás

LőVÉRkeringés - a városrész második családi napja

Békebeli vurstli hangulatot sikerült életre kelteni a Lőverekben. A Citadella parkban fából készült gyerekjátékok, arcfestés, vattacukor és verklimuzsika fogadta a családokat, és 2 körhinta is rendelkezésre állt, a kosaras a kicsiknek, a láncos a nagyobbaknak.


fotó: Griechisch Tamás

A Lőverek városrész családi napja először 2019 szeptemberében várta a soproniakat a KRESZ-parkban. Akkor – a kezdetek jegyében – LőVÉRfrissítés címet adták a programnak a szervezők. Az idén, immár a folytonosság jegyében LőVÉRkeringés lett a program címe – nem véletlenül.

Szekeres Kriszta
Szekeres Kriszta
fotó: Griechisch Tamás

Szekeres Kriszta a Lőverek közösségi mentora elmondta, a szombaton délután és este zajló családias rendezvény fő műsorszáma a Körhinta c. 1956-os magyar film szabadtéri vetítése volt a Citadella alatti domboldalon. A legendás magyar film szereplői közül már csak Törőcsik Mari a kortársunk, aki a közeli Kőszeg-hegyalján vészelte át a járvány legnehezebb hónapjait. A vetítésen a nemrégiben digitálisan felújított kópiát láthatta közönség.  


fotó: Griechisch Tamás

A közösségi felelősségvállalás jegyében önkéntes véradásra várták a város polgárait. A COVID helyzetben fokozottan nagy szükség van a véradásra, mondta Abdai Zsolt önkormányzati képviselő, aki maga is véradó volt az eseményen. A képviselő kiemelte, hogy közös ötletelésen született meg a LŐVÉRkeringés ötlete, amely a „Helyi identitás és kohézió erősítése Sopronban” c. pályázat segítségével valósult meg.

A Brass Brothers rövid fúvószenei koncertet adott, majd Bolodár Zoltán, a Soproni Múzeum fotótárának vezetője tartott retro képmutogatást, amikor is régi lővereki fényképek kerültek a vászonra.

A helyszínen kézmosási és fertőtlenítési lehetőséget biztosítottak a szervezők.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek