| 2021. szeptember. 5. | 2 perc olvasás

LőVÉRkeringés a vasúton túl

A vasút volt a központi témája az idei LőVÉRkeringés családi napnak. A harmadik alkalommal megrendezett program során közlekedésbiztonsági játékokkal, kerti vasúttal, ingyenes kisvasutazással, kézműves játszóházzal, bábszínházzal, és mozdonyfüstös arckormozással is készültek a szervezők. A Lőverek családi napjának vendége volt Koltai Róbert, aki Utazós történetek címmel adott műsort párjával, Gaál Ildikóval.

"A Lőverek városrész családi napja először 2019 szeptemberében várta a soproniakat a KRESZ-parkban. Akkor, a kezdetek jegyében, a LőVÉRfrissítés címet adtuk a programnak. Idén is a LőVÉRkeringés lett a program címe – nem véletlenül. Az idei családi napot a GYSEV Zrt.-vel közösen szerveztük. Olyan programokkal és játékokkal készültünk, melyek szorosan kapcsolódnak a vasúthoz. A program során a közlekedésbiztonság fontosságára is nagy hangsúlyt fektettünk. A nap zárásaként az Indul a bakterház című filmet tekinthetik meg az érdeklődők. A filmnek soproni kötődése is van, hiszen a banyát alakító Horváth Teri évekig Balfon élt és halála után Sopron-Balf köztemetőjében helyezték örök nyugalomra. A filmhez kapcsolódóan egy dioráma formában készült másfélméteres maketten is megelevenedett a bakterház világa. A restiben szilvásgombóccal is készültünk a látogatóknak" - mondta Szekeres Kriszta a Lőverek közösségi mentora.  


Fotó: Rombai Péter

Fotó: Rombai Péter

"A program során mindenki megismerhette a vasutasok munkáját. Szerintem azért jó vasutasnak lenni, mert olyanok vagyunk mint egy nagy család" - mondta Stremler Máté, a Nagycenki Széchenyi Múzeumvasút kisvasutasa.   

A közösségi felelősségvállalás jegyében önkéntes véradásra várták a város polgárait. A Magyar Vöröskereszt munkatársai három órától este hat óráig várták az önkéntes véradókat.  


Fotó: Rombai Péter

Délután a Robin Hood kalandjai című vásári bábjátékot tekinthették meg az érdeklődők, majd a Brass Brothers adott fúvószenei koncertet a közönség nagy örömére. A Lőverek családi napjának vendége volt Koltai Róbert, aki Utazós történetek címmel adott műsort párjával, Gaál Ildikóval. Az este nyolc órakor kezdődő film előtt Bolodár Zoltán, a Soproni Múzeum fotótárának vezetője tartott egy kis retro képmutogatást, mely során a vasúti lámpagyújtás történetével ismerkedhettek meg a résztvevők. A LőVÉRkeringás fő műsorszáma az 1980-ban bemutatott Indul a bakterház című vígjáték volt. 

A programon részt vettek Juhász Adrienn és Abdai Zsolt önkormányzati képviselők.  


Fotó: Rombai Péter

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek