| 2021. július. 17. | 2 perc olvasás

Lövészversennyel avatták fel a Babóti Sportlőteret

A Kapuvár mellett található Babóti Sportlőtéren a most elkészült 25 méteres pisztolypályát avatták fel szombaton. Sopron vonzáskörzetében nincs még egy olyan lőtér, melyen a koronglövészet mellett hosszútávlövészet és pisztolypálya is üzemel. Így a sportolók, vadászok és az amatőr sportkedvelők is kedvükre használhatják a létesítményt.

A Babóti Sportlőtér megnyitásával lehetőségük nyílik a lövészet iránt érdeklődőknek arra, hogy kipróbálhassák a lövészsportot. A sportpálya oktató lőtérként is fog üzemelni, ugyanis az itt működő egyesületek célja, hogy megkedveltessék az emberekkel ezt a fegyelmezettséget, kitartást, összpontosítást igénylő sportot.

A szombati megnyitón az eső sem tántorította el a résztvevőket.

Kecskés Róbert, a lőtér tulajdonosa elmondta: „A Babóti Sportlőtér egy magántőkéből létrehozott, egyesületek által működtetett lőtér, amelyet 2017-ben indítottunk el. Jelenleg az építkezés második szakasza fejeződött be, így már nemcsak a koronglövőpálya és a 100 m belövő használható, hanem megnyitja kapuit a 25 méteres pisztolypálya is. Ezáltal a Soproni Polgári Lövész Egyesület és a térség sportolóinak újabb lövészeti ágakban nyílik lehetőségük a kimagasló környezetben történő gyakorlásra és az országos szintű versenyekre történő felkészülésre.
Az M85 út megépülésével még közelebb kerültünk a nagyvárosokhoz, így nem jelent gondot a sportolni vágyóknak a lőtér megközelítése.
Terveink között szerepel nagyszabású versenyek megrendezése, valamint a civilek felé történő nyitás a lövészet és a lövészsportok népszerűsítésével, felkutatásával.”

Molnár János, Skála János, Kecskés Róbert
Molnár János, Skála János, Kecskés Róbert

Molnár János, Babót község polgármestere kiemelte:
„Örömmel fogadta a település a kezdeményezést, hogy lőtér épüljön a község közelében. Nem gondoltuk volna 4 évvel ezelőtt, hogy az akkori mezőgazdasági hulladéklerakó helyén ilyen magas színvonalú lőteret lehet létrehozni. Bízunk benne, hogy Babót felkerül a nemzetközi lövészsport térképére.”

Skála János, a Soproni Polgári Lövész Egyesület elnöke hangsúlyozta: „Az egyesületnek nagy szívfájdalma volt, hogy nem volt lehetősége a soproni lőtéren a koronglövészetre és a hosszútávlövészetre. Azonban a babóti lőtér lehetőséget ad a versenyzőinknek, hogy koronglövő számokban is tudjanak edzeni és versenyeken részt venni. Sportolóink igen jó eredményeket értek el eddig is országos szinten, és most újabb lehetőségek nyílnak meg az SPLE életében."

Kecskés Róbert, Molnár János, dr. Bencsik Balázs
Kecskés Róbert, Molnár János, dr. Bencsik Balázs

Dr. Bencsik Balázs, a lőtér tervezője elmondta: „ A mai nap az időjárás ugyan nem kegyes hozzánk, de a lőtér kitűnően vizsgázott, és élesben is kiderült, hogy egy ilyen nagy létszámú verseny rendezésére is kiválóan megfelel a létesítmény. A lőtér mind a versenyszabályoknak, mind pedig a biztonsági szabályoknak maradéktalanul megfelel. Különös gondot fordítottunk a barátságos és az erdei környezetben történő esztétikai megjelenésnek. A tervezési szempontoknál elengedhetetlen kritérium volt, hogy a megépülő pisztoly- és puskapályák a lehető legkisebb környezeti zajszennyezést okozzák.”

A Soproni Polgári Lövész Egyesület által szervezett versenyen több tucat nevező volt, akik versenykörülmények között avatták fel a pályákat.

A szombati program célja a lőtér bemutatása, a sportág népszerűsítése, sportbaráti kapcsolatok ápolása és a minősítések megszerzése volt. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek