| 2017. december. 6. | 2 perc olvasás

Lubics Szilvia a Soprun Sportközösség meghívására érkezik Sopronba

Fusson együtt Magyarország egyik legismertebb ultrafutójával! Országszerte népszerűsíti a futást Lubics Szilvia, akinek a közelmúltban jelent meg Másfél nap az élet című könyve. December 16-án Sopronban, a Hotel Lövérben találkozik a közönséggel a népszerű sportoló, itt nemcsak mesél a kötetről, hanem a dedikálás után közös futásra is indul a soproniakkal.

Lubics Szilviát nem kell bemutatni a futás szerelmeseinek, de talán a sport iránt kevésbé érdeklődők is hallottak már róla. Ő az a magyar fogorvosnő, aki hétszer teljesítette a Spartathlont (246 km), háromszor megnyerte, kétszer harmadik lett. Idén a „világ legkeményebb futóversenyének” nevezett Badwater Ultramarathonon is indult, az előkelő negyedik helyen ért célba.

– A Decathlon Soprun sportközössége rendszeresen szervez közös futásokat, az egyik ilyen alkalom során jött az ötlet, hogy hívjuk meg Sopronba Szilvit – meséli Mészárosné Buzsáki Éva, a sportoljma.hu program soproni térségi projektfelelőse, a Soprun közösség vezetője. – Azt gondoljuk, hogy az ő életútja mindenkinek nagyon motiváló lehet, nem csak futóknak érdemes meghallgatni az élménybeszámolóját, hanem bárkinek. 

A közönségtalálkozó és könyvdedikálás december 16-án 15 órakor kezdődik a Hotel Lövér konferenciatermében, majd 17 órától közös élményfutásra (nem verseny!) indulnak az érdeklődők Lubics Szilviával. A hoteltől egy Lövér kört tesznek meg, az óramutató járásával ellentétes irányban. Az útvonalat a soproni polgárőrök biztosítják, a futókat rendőr vezeti fel, a sort a Misszió Mentőszolgálat munkatársai zárják. – A sportesemény szervezésébe számtalan soproni sportcsoport bekapcsolódott, a város, a hotel is támogatja a rendezvényt, így nemcsak a futás, hanem már maga a szervezés is egy közösségi esemény – folytatja Mészárosné Buzsáki Éva. – A dedikálás után a helyszínen átöltözési lehetőséget nem, de csomagmegőrzőt tudunk biztosítani. Azt javasoljuk, hogy aki futni is szeretne, az már arra alkalmas ruhába érkezzen a hotelbe, a táskáját pedig ott tudja majd hagyni. Az esemény ingyenes, viszont kérjük az előzetes regisztrációt!

Bejelentkezni az eseményre a www.sportoljma.hu oldalon a Soprun Sportközösségnél lehet. Ugyanitt megtalálják a közös futások időpontját és helyszínét is. A Decathlon még a nyáron indította el új kezdeményezését, melynek lényege, hogy a weboldalon regisztrálva bárki sportközösséget alkothat, szervezhet sporteseményeket, vagy akár csatlakozhat már meglévő közösségekhez, amelyeket az áruházlánc vásárlási utalvánnyal is támogat. Kutatások bizonyítják, hogy Magyarországon több mint négy millió ember soha nem sportol – a kezdeményezés célja, hogy ezt az óriási számot csökkentse.

– Kezdj bele, nem leszel egyedül!, ez a szlogenünk – zárja Mészárosné Buzsáki Éva. – A közös futásnak számtalan előnye van, sokkal motiváltabb így az ember, közösségben futni mindig nagy élmény. Reméljük, hogy a közös futásaink ezután is népszerűek lesznek. 

Legnépszerűbb cikkek