| 2021. augusztus. 24. | 1 perc olvasás

Luca első kiállítását tekinthetjük meg a Búgócsigában

Augusztus 31-én, kedden 18 órától nézhetjük meg Cihlár-Szabó Luca festményeit, grafikáit és tetoválásait a Búgócsiga Akusztik Gardenben. Az ifjú hölgy rendkívül izgatottan készül a bemutatkozásra.

Luca már gyermekként nagyon szeretett rajzolni, festeni, de – főként a szülei kívánságára – turisztikai iskolában végzett. Egy ideig a vendéglátásban dolgozott, majd úgy érezte: eljött az ő ideje.

– Az egyik barátom, Salamon Péter (Pite), akinek rengeteget köszönhetek, ajánlott be a Gaboart Tattooba – meséli. – Hamar fel kellett vennem a ritmust, ugyanis Gabónál hihetetlenül jó tetoválók dolgoztak, és egyébként sem könnyű nőként érvényesülni ebben a szakmában.

Úgy tűnik, Lucának mégis csak sikerült, ugyanis tavaly októberben megnyitotta a saját stúdióját, a Quantum Flux Tattoo Studiot a Baross úton. Mivel szeretné fejleszteni a tudását, Soproni Somlai Attila festőművésznél tanul már egy éve. A festészet egy egészen új látásmódot adott neki, amit szeretne belevinni a tetoválásaiba is.

– Attila szerint ahelyett, hogy szépen lassan lépkednék fel a lépcsőfokokon, én inkább emeleteket akarok ugrani – folytatja. – Ezért is fontos, hogy időnként visszatérjünk az alapokhoz.

És hogy hogyan került Luca a Búgócsigába?

– Az ott dolgozó csajokat is tetoválom, és ők látták a stúdiómban a képeimet. Végül is a Búgócsiga keresett meg azzal, hogy szívesen kiállítanák a képeimet. Mivel ez egy nagyon új dolog lesz, izgatott vagyok amiatt, hogy mások mit szólnak a munkáimhoz.

Keddtől két héten keresztül tekinthetjük meg Luca tíz festményét, grafikáit és a tetoválásairól készült fotókat. A fiatal lány szeretne még többet festeni és minél több technikát elsajátítani.

– Tetoválóként az az álmom, vegyék észre, hogy jelen vagyok a szakmában. Remélem, az önképzés hozzásegít ehhez – fejezi be.

Legnépszerűbb cikkek