| 2017. december. 23. | 1 perc olvasás

Luca gyújtotta meg a negyedik gyertyát

A negyedik gyertya is lángra lobbant Sopron város adventi koszorúján, amely ünnepségre szép számban látogattak ki az érdeklődők.

Szombaton 18 órakor került sor a negyedik adventi gyertyagyújtásra, amely ünnepségen Dr. Fodor Tamás polgármester,  Kovács Gergő Vilmos, a Szent Orsolya templom igazgató lelkésze, Pelikán András evangélikus lelkész és Filotás Julianna református lelkész osztotta meg ünnepi gondolatait a közösen ünneplőkkel.  Az ünnepségen részt vett Dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok és Tóth Éva önkormányzati képviselő is, amely programot Sopron Város Fúvószenekarának előadása is színesített. 

Dr. Fodor Tamás ünnepi gondolataiban kiemelte, hogy a karácsony a kereszténység egyik legfontosabb ünnepe, amikor is Jézus születését várjuk és hogy ezáltal megszülessen, feltöltődjön szívünkben a szeretet és annak ereje tartson ki legalább a következő karácsonyig.  A szeretet - tette hozzá - a legnagyobb olyan adomány, amit egy ember egy másik embernek adhat és amelynek értéke felbecsülhetetlen. 

Sopron polgármestere elmondta, hogy ilyenkor többet törődünk családunkkal és azokkal az embertársainkkal akiket a sors mellénk rendelt, azonban fontos, hogy ezt a gondoskodást és szeretetet az esztendő többi napján se felejtsük el, hiszen a családi és baráti kötelékek a legértékesebbek életünkben. 

Az egyházak képviselői köszöntöjükben szintén a szeretet és a család fontosságát emelték ki, valamint azt hogy az igazi ajándék az ember szívében lakozik és az nem más, mint a szeretet. 

Az ünnepség zárásaként került sor a város adventi koszorúján a negyedik gyertya meggyújtására, amely Vágány Luca Sára, a Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium ötödik osztályos tanulója által lobbant lángra. 

Sopronmédia

Luca Sára gyújtotta meg a negyedik gyertyát. :)

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Címkék: advent

Legnépszerűbb cikkek