| 2017. február. 11. | 2 perc olvasás

M-érték – A Petőfi-iskolások és a Pendelyesek bemutatója / Négyszáz fiatal a színpadon

Népzenétől és énektől volt hangos, a tánctól pedig csak úgy pattogott a Petőfi-színház színpada. A néptáncosok, népzenészek bemutatták tudásukat.

A zene, a tánc és az ének körül forgott a sokat látott soproni Petőfi-színház színpada a hétvégén. Szombaton és vasárnap tartották ugyanis a Soproni Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola néptánc és népzene tanszakos tanítványainak és a Pendelyes művészeti csoportjainak éves bemutatóját. Összesen négyszáz táncos és zenész adott számot tudásáról, mutatkozott be a színpadon.

– A színház számunkra egy olyan szentély, ahol megtiszteltetés fellépni – meséli Sipos Ferenc, a Petőfi-iskola igazgatója. – Diákjaink folyamatosan fellépnek különböző műsorokban, legyen az önkormányzati rendezvény, nyugdíjas összejövetel, illetve hivatalon ünnep. A színházban szerepelni, azonban egészen más! Egy egész éves munkafolyamat egyik fontos állomása volt a mostani. Külön produkciókkal nem készültünk. Itt most mindenki bemutathatta a szülőknek, a tanároknak, Sopron városának, hogy mennyit is fejlődött az elmúlt időszakban. S lemérhettük a tudásukat.

 A zene, a tánc és az ének körül forgott a sokat látott soproni Petőfi-színház színpada.
A zene, a tánc és az ének körül forgott a sokat látott soproni Petőfi-színház színpada.
fotó: Németh Péter

A hagyományoknak megfelelően külön műsorral jelentkezett a Sopron Táncegyüttes, akik ugyancsak az elmúlt egy év színpadi produkcióit kötötték csokorba. Közreműködött továbbá a Fajkusz Banda és a Figurás Banda.

A seregszemlén az iskola olyan tehetséges diákjai is felléptek, akik az elmúlt időszakban komoly – országos – sikereket értek el. Ízelítőt adott repertoárjából Bognár Adrián, aki a Fölszállott a páva középdöntőéig jutott. Szabó Valter tavaly megnyerte az ifjúsági szólótánc fődíját, idén januárban pedig a felnőttek mezőnyében bejutott a döntőbe.

– A fiatal, a tánccal, zenével most ismerkedő tanulók és szülőik számára is fontos visszajelzés volt az ő szereplésük – folytatta Sipos Ferenc. – Így láthatták, hova lehet eljutni, milyen állomásokon kell végigmenni. S természetesen azt, hogy örömöt leljék mindabban, amit csinálnak!

Legnépszerűbb cikkek