| 2020. június. 8. | 1 perc olvasás

M85: forgalmi rend változás az autóút építése miatt, a 84-es főúton, Nagycenknél!

Továbbra is gőzerővel halad a munka az M85 autóút Csorna – Sopron közötti szakaszán. Ennek eredményeképp ismét egy új csomópontot vehetnek birtokba az autósok - olvasható a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közleményében.

A közleményben kiemelték: a május végi kapuvári átadást követően a főpálya tovább építésének érdekében 2020. június 9-től a 84. számú főút új, az autóút Nagycenki csomópontjának részeként kiépített 2541 m-es korrekciós szakaszára terelik a forgalmat. Az érintett szakaszon közlekedők, így már a főútnak az autóút átadása utáni végleges formájában az autóút feletti átvezetéssel az autóútra majdan történő le és felhajtási lehetőséget biztosító körforgalmú csomópontokon keresztül fognak haladni, természetesen egyelőre még az autóútra történő felhajtási lehetőség nélkül.

Az érintett korrekciós szakasz két végén, a peresztegi bekötőútnál, ahol egy körforgalmú csomópontot építenek ki és Nagycenk belterületi határán az autóbontónál, várhatóan még július közepéig félpályán, lámpás irányítás mellett haladhat a forgalom a korrekciós szakasz és a főút jelenlegi nyomvonalának végleges összekötése érdekében.

A változó forgalmi rend és a folytatódó munkálatok miatt kérik továbbra is a környéken közlekedők szíves türelmét és fokozott figyelmét, valamint a félpályás tereléseknél elhelyezett KRESZ jelzések (korlátozások) fokozott betartását.

Felvételek forrása: NIF Zrt.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek