| 2024. február. 14. | 1 perc olvasás

M85: jó ütemben halad az északnyugati elkerülő építése

Dr. Farkas Ciprián a helyszínen tekintette meg az útépítést. A polgármester elmondta, hogy folyamatosan egyeztetnek a kivitelezővel annak érdekében, hogy a soproniak minél hamarabb használatba vehessék az elkerülőt, ezzel tehermentesítve a belvárost a forgalomtól.

Kopóréteget kap az útburkolat, és beállítják az útszéli kandelábereket. Ezekkel a munkálatokkal zárul annak a hídnak a kivitelezése, mely a vasútvonal és az önkormányzati út felett halad. A Terv utca végleges kialakítása is zajlik. Gyorsabb, biztonságosabb és komfortosabb lesz a közlekedés az északnyugati elkerülőnek köszönhetően - hangsúlyozza Sopron polgármestere.

Fotó: dr. Farkas Ciprián Facebook-oldala 
Folyamatosan zajlik az M85-ös gyorsforgalmi út építése. A kivitelezőkkel azon dolgozunk, hogy az északnyugati elkerülőt tavasszal birtokba vehessék a közlekedők. Bízunk benne, hogy ennek a fejlesztésnek köszönhetően jelentősen csökken a városon áthaladó forgalom mértéke. Ezzel párhuzamosan folytatódik az M85-ös gyorsforgalmi út kivitelezése az osztrák határig

- tette hozzá dr. Farkas Ciprián.   

Fotó: dr. Farkas Ciprián Facebook-oldala 

A 3,6 kilométer hosszú, kétszer egysávos északnyugati elkerülő az M85-ös gyorsforgalmi utat köti össze az Ágfalvi úttal. Az átadást követően az Ausztriából vagy Győr felől érkezők gyorsabban érik el Sopronbánfalvát, a Lövéreket és Ágfalvát is, emellett az itt lakóknak is egyszerűbb lesz a közlekedés.

Fotó: dr. Farkas Ciprián Facebook-oldala 

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek