| 2019. február. 19. | 1 perc olvasás

Ma van a magyar ápolók napja

A Soproni Gyógyközpont ápolóit köszöntötték kedden az intézmény tárgyalójában. Az ünnepi főnővéri értekezleten megemlékeztek Kossuth Zsuzsannáról, akinek hősies, önfeláldozó, emberséges cselekedete alapköve volt a hazai ápolás fejlődésének.


fotó: Griechisch Tamás

Dr. Kulcsár Dániel megbízott főigazgató az értekezleten köszönetét fejezte ki az ápolóknak. „A beteg szíve az én szívem, a beteg lelke az én lelkem, együtt küzdünk.” ennél szebben nem lehet megfogalmazni a beteg és az ápoló kapcsolatát, mondta az intézmény megbízott főigazgatója.


fotó: Griechisch Tamás

A Soproni Önkormányzat nevében dr. Farkas Ciprián tanácsnok köszöntötte a jelenlévő és az osztályokon dolgozó ápolókat.  - Áldozatos munkájuk elengedhetetlen, ezért mindent meg kell tenni, hogy a munkakörülmények és a javadalmazás is  megfelelő legyen, emelte ki dr. Farkas Ciprián. Az eddigi és jövőbeni kormányzati intézkedésekről beszámolva a tanácsnok elmondta, hogy az egészségügyi szakdolgozók, a védőnők és a nem egészségügyi felsőfokú végzettségű dolgozók béremelése folytatódik. Eszerint a négylépcsős béremelés során ebben az évben 8 százalékos, jövő januárban 14 százalékos, novemberben 20 százalékos, majd 2022-ben további 30 százalékos béremelésben részesülnek.


fotó: Griechisch Tamás

A rendezvény végén dr. Kulcsár Dániel megbízott főigazgató és dr. Farkas Ciprián tanácsnok egy-egy csokor virággal köszöntötte a Soproni Gyógyközpont ápolóit.  


fotó: Griechisch Tamás

A Magyar Ápolási Egyesület kezdeményezésére az Országgyűlés 2014. február 19-e óta Kossuth Zsuzsanna születésének évfordulóján a magyar ápolók napjának nyilvánította.

Legnépszerűbb cikkek