| 2019. június. 4. | 1 perc olvasás

Ma van a Nemzeti Összetartozás Napja

2010 óta június 4-e a Nemzeti Összetartozás Napja, a magyarság egyik legfontosabb ünnepe az egész Kárpát-medencében - az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleménye.

Míg korábban ezt a napot a fájdalom hatotta át, mára június 4-e egy erős, büszke, a múltjából táplálkozó, de a jövőbe tekintő nemzet ünnepe lett. Ünnepeljük, hogy a magyarság a Kárpát-medencében a történelem viharai közepette is meg tudott maradni és tovább erősödni, ahogy ünnepeljük azt is, hogy 2010 óta számos újabb lépést hajtottunk végre, amelyek a magyarság összetartozását segítik.

Az első szabadon választott miniszterelnök, Antall József 1990-ben kijelentette, hogy „Lélekben, érzésben 15 millió magyar miniszterelnöke kívánok lenni.” Ezt a szellemi örökséget tovább erősítve a nemzeti kormány lehetővé tette, hogy minden nemzettársunk nemcsak lélekben, hanem a valóságban is magyar állampolgár lehet.

A nemzeti kormány felelősséget vállal minden magyarért, az Emberi Erőforrások Minisztériuma pedig azért dolgozik, hogy a magyar nyelv, a magyar kultúra, elődeink hagyományai tovább éljenek, és a jövő nemzedékének tagjai is megkapják azt a szellemi táplálékot, amely tovább erősíti a Kárpát-medence magyarjainak összetartozását.

Legnépszerűbb cikkek