| 2024. január. 29. | 1 perc olvasás

Mackó-találkozó a Ligneumban

Mackókiállítással várja a gyerekeket a Ligneum Rendezvényház. Február 11-ig dr. Molnár Katalin egyetemi docens féltve őrzött, több mint 200 plüssfigurából álló magángyűjteményét tekinthetik meg az érdeklődők.

A tárlat apropója, hogy február első napjaiban a Kárpát-medence medve lakta vidékein és a hazai állatkertekben azt figyelik az időjósok, vajon előbújik-e a medve a barlangjából, vagyis folytatódik-e a tél.

fotó: SopronMédia 
A kiállítás darabjait különböző témakörök szerint helyeztük el. A más-más korú és nemű medvéket például családi körbe rendeztük, de tanuló vagy oktató medvéket is megfigyelhetnek az érdeklődők. A kiállításon kiemelt szerepet kapott a medvék élőhelyéül szolgáló erdő is

– tudtuk dr. Molnár Katalintól, a Soproni Egyetem docensétől.

A következő hetekben több soproni óvodából is érkeznek csoportok a kiállításra. Doernbrack Mária, a Lewinszky Anna Gyakorló Óvoda mesterpedagógusa kiemelte: ebben az időszakban az óvodákban is többet foglalkoznak a medvékkel, hiszen február elején figyelik meg minden évben, hogy előbújik-e a medve a barlangjából, vagyis folytatódik-e a tél. 

fotó: SopronMédia 

A Mackó-találkozó zenés mesesorozattal zárul február 11-én. Addig a kiállítás ingyenesen látogatható január 29-től január 31-ig 9 és 14 óra között, február 7-től február 9-ig 9 és 14 óra között.   

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek