| 2021. január. 25. | 2 perc olvasás

Madarász Gábor soproni születésű zenész lett az év gitárosa

A Petőfi Rádió és az M2 Petőfi TV névadóját, Petőfi Sándort formázó szobrokat immár ötödik alkalommal adták át, ezúttal tizenkét kategóriában. Az év gitárosa díjat idén a soproni születésű egykori berzsenyis diák, Madarász Gábor nyerte el.

Az egyik legrangosabb magyar zenei díj átadójának 2016-os alapítása óta a VOLT, majd a Strand Fesztivál adott otthont. Tavaly azonban a járvány miatt a Petőfi Zenei Díj gálája is elmaradt. A díjátadót most pótolták, biztonságos körülmények között, stúdióban. A Petőfi Zenei Díj zenészeknek odaítélt szakmai díjai közül az év gitárosa Madarász Gábor lett.

Madarász Gábor pályafutása során olyan nagy nevekkel dolgozott együtt mint Somló Tamás, Hobo, Ákos és Kentaur. A szakmában zeneszerzőként is ismertté vált. Olyan népszerű filmek dallamai fűződnek a nevéhez mint a Csinibaba, a Zimmer Feri, az Állítsátok meg Terézanyut! , és a Kaméleon. Az elmúlt években Rúzsa Magdival zeneszerzőként, gitárosként és producerként dolgozik együtt.

"Sokat jelent nekem ez a díj, mert egy sokrétű magyar szakmától kaptam, ami komoly motivációt jelent a folytatást tekintve. A zenélést nem a díjakért hanem elsősorban a közönségért, és önmagamért csinálom. Nagyon sok tehetséges gitáros van az országban így nagy örömöt jelent számomra ez az elismerés - mondta a soproni születésű, Madarász Gábor.

AZ V. PETŐFI ZENEI DÍJ GYŐZTESEI:

Az év zenekara: Bagossy Brothers Company
Az év női előadója: Rúzsa Magdi
Az év férfi előadója: Bagossy Norbert
Az év videoklipje: Bagossy Brothers Company – Visszajövök
Az év akusztikus koncertje: Demjén Ferenc
Az év dala: Rácz Gergő és Orsovai Reni: Mostantól
Az év felfedezettje: Tortuga
A PZD életműdíjasa: Charlie
Az év dalszövegírója: Molnár Tamás
Az év gitárosa: Madarász Gábor
Az év ütőhangszerese: Bánfalvi Sándor
Az év billentyűse: Lepés Gábor

A képen az év gitárosa, Madarász Gábor (b) és az év ütőhangszerese, Bánfalvi Sándor a Petőfi Zenei Díjak átadása televíziós felvételén
A képen az év gitárosa, Madarász Gábor (b) és az év ütőhangszerese, Bánfalvi Sándor a Petőfi Zenei Díjak átadása televíziós felvételén
Fotó:MTI/ MTVA/Kaszner Nikolett

Borítókép; Forrás : Youtube/Hoffer Péter 

Legnépszerűbb cikkek