| 2016. augusztus. 31. | 1 perc olvasás

Mága Zoltán és sztárvendégei Sopronban adnak koncertet

A jótékonysági koncertsorozat célja, hogy a közösségek együtt segítsenek a bajbajutott embertársaiknak adományaikkal.

A Szent István-bazilikából 2016. augusztus 21-én Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek áldásával és védnöksége alatt, útjára indult a Kárpát-medencét átölelő klasszikus zenei fesztiválsorozat Mága Zoltán és sztárvendégei jóvoltából.   

A Hangok és Harangok címmel zajló, az év legnagyobb jótékonysági fesztiválsorozatának soproni állomása 2016.09.12-én, 18.00 órai kezdettel lesz az Evangélikus Templomban.     

- A célom, hogy az öt évvel ezelőtt teljesített 100 templomi jótékonysági koncertsorozatomhoz hasonlóan, felekezeti hovatartozás nélkül összefogásra buzdítsam embertársaimat egy-egy kiemelt fontos cél érdekében. Nem csak a magyar zenei kultúrát szeretném népszerűsíteni, hanem reményt, és konkrét segítséget is nyújtani a koncerteknek otthont adó településeknek. A Kárpát-medencében élő magyarságot megszólító rendezvény keretében Magyarország minden megyéjében, valamint Kárpátalján, Erdélyben, a Vajdaságban és a Felvidéken székesegyházakban és bazilikákban, katolikus, református és evangélikus templomokban, zsinagógában egyaránt felcsendül majd a zene. - mondta Mága Zoltán, majd hozzátette, hogy a nagyszabású koncertsorozat soproni állomásán is az a cél, hogy segíteni tudjanak a bajbajutott embertársainkon. A soproni koncert is neves művészek közreműködésével kerül megrendezésre, ahova sok szeretettel várják az érdeklődőket egy zenei utazásra. 

Városunkban a  koncertre a belépés ingyenes lesz, hiszen a fesztiválsorozat minden egyes állomása a jótékonyság jegyében zajlik.  Támogatói jegyek vásárlására van lehetőség, de a helyszínen is örömmel fogadják majd az adományokat, amelyből a kitűzött nemes célokat támogatni és megvalósítani tudják az egyházközség támogatásával. 

 

Legnépszerűbb cikkek