| 1 perc olvasás

Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművész koncertjével startol a Soproni Ünnepi Hetek

A világhírű előadóművész június 14-én, pénteken 19 órától ad koncertet a Liszt Ferenc Konferencia- és Kulturális Központban.

Mága Zoltán azon művészek egyike, akik küldetéstudatukat előtérben tartva képviselik a magyar kulturális tradíciókat, és erősítik a magyarságról kialakult pozitív képet. Zenei missziója, hogy a magyar nemzetet és a magyar kultúrát megszerettesse a világgal, célja, hogy koncertjeivel nyitottabbá tegye hallgatóságát más népek, más kultúrák iránt. Ezáltal számos rajongót szerzett nemcsak magának, hanem a hagyományos cigány- és klasszikus zenének is. Zenéjét utánozhatatlanul különleges személyisége teszi egyedivé, varázslatossá.

Mága Zoltán hegedűművész öt kontinensen közel száz országban adott már koncertet, játszott királyoknak, államfőknek, egyházi főméltóságoknak és világsztároknak egyaránt.

Elbűvölte már játékával XVI. Benedek pápát, a brit trónörököst - Károly herceget - , VI. Mohammed marokkói királyt, II. Konstantin volt görög királyt, valamint Robert de Niro Oscar-díjas amerikai színművészt és Salma Hayeket is. Számos világhírű művésszel dolgozott együtt, többek között Didier Lockwooddal,  Richard Claydermannal is.

Az "50 év - 50" koncert sorozatot az országban és az országhatáron túl is hatalmas siker övezi. A soproni eseményen a világhírű hegedűművész mellett a Primarius Szimfonikus Kamarazenekar és a Gipsy Virtuózok is közreműködik. 

Borítókép; SopronMédia archívum 

Legnépszerűbb cikkek