Magabiztos bajnoki győzelem!

A címvédő Sopron Basket 88-40-re győzte le a Vasas Akadémiát. A soproni csapatnál, mely az Euroliga Final Four-ba jutás óta első mérkőzését vívta, ezúttal Candice Dupree volt a kimaradó légiós.

Határ duplájával indult a mérkőzés, amelyre a túloldalon Bach válaszolt. A negyed feléhez közeledve továbbra is fej-fej mellett haladtak a csapatok, ám ekkor már a Vasas járt egy lépéssel előrébb. Ezt követően Dubei és Turner pontjainak köszönhetően egy 6-0-s futással a zöld sárgák magukhoz ragadták az előnyt. A csekély pontot hozó első játékrész végére minimális előnyben voltak a hazaiak Jovanovic sikeres büntetőjét követően.  Heljic kettese nyitotta a második negyedet, amelyre Zahui válaszolt a palánk alól, majd Vukov tripláját követően újra a vendégeknél volt az előny Egy 16-0-ás etap után volt újra eredményes a Vasas, azonban Heljic ziccerére Dubei rögtön válaszolt is egy hármassal. A félidei tizenegy pontos különbséget Budácsik büntetői állították be. 

Határ gyors négy pontjával indult a második félidő, majd a túloldalon a soproni nevelésű  Böröndy Vivien volt eredményes. Határt továbbra sem tudták tartani a vendégek. A következő néhány percben valamelyest faragott a hátrányából a Vasas, ám Turner labdaszerzése után visszaállt a korábbi tizenöt pontos különbség. A szünetet követően Budácsik büntetője és Dubei duplája után immár húszpontos előny mutatkozott, a játékrész végére pedig még magabiztosabbá tették a vezetést. 

Jovanovic büntetője indította útjára a záró negyedet.  Weninger teljesen üres helyzetből értékesített hármasa után pedig már harminccal is vezettek a hazaiak. Dubei ziccere után a fővárosiak is megszerezték első kosarukat a negyedben Varga révén, majd Dubei tripláját követően Bach is eredményes volt a büntetővonalról. A mérkőzést egy 17-0-s futással zárták le, amelyet a fiatalok vezettek, így végül magabiztosan győzték le a Vasas gárdáját. Sopron Basket - Vasas Akadémia 88-40

Legnépszerűbb cikkek