| 2019. február. 10. | 1 perc olvasás

Magabiztos fölény, egy pontos vereség a hétvégi bajnokin.

A címvédő Sopron Basket az emlékezetes kurszki sikere után az MTK Budapest otthonában lépett pályára és ért el magabiztos győzelmet , a Sopron KC nagy taktikai csatában maradt alul hazai pályán 1 ponttal a Kecskemét ellen.

A címvédő Sopron Basket az emlékezetes kurszki sikere után az MTK Budapest otthonában lépett pályára és ért el 83-64-es győzelmet. A soproni együttesben Fegyverneky Zsófia továbbra sem lépehettt pályára, a légiósok közül pedig ezúttal Candice Dupree kapott pihenőt. Roberto Iniguez együttese már az első negyedben 10 pontos előnyre tett szert és ponterős teljesítménnyel a félidőig 52-36-ra lépett el. A harmadik etap elején az MTK még 52-40-re felzárkózott. Ekkor a spanyol szakvezető időt is kért, amit egy 10-2-es soproni futás követett. Ezzel visszaállt a 20 pontos különbség, mely a folytatást meghatározta.MTK-Budapest - Sopron Basket 64-83

 


www.sakc.hu/ Wölfinger Béla

Ahogyan arra számítani lehetett, óriási izgalmakat, nagy taktikai csatát hozott a két rivális, a Sopron és a KTE összecsapása. Villámrajtot vett a Sopron és az első negyed után, közel harminc pontot szórva, már több mint tízzel vezetett. A folytatásban szigorítottak védekezésükön a vendég  lila-fehérek, elsősorban a hazaiak amerikai hátvédpárosára fókuszáltak, sikerrel. Támadásban is aktívabbak lettek Wittmannék, így bár a félidőre sikerült faragniuk a hátrányon, még húsz perc után is az SKC vezetett  47-40 arányban. A szünetben a Kecskemét rendezte a sorokat. Nem lett jobb a találkozó a fordulás után, inkább a küzdés, mint a szép játék dominált. A KTE rá tudta erőltetni akaratát és stílusát a hazai csapatra, mindössze tíz pontot szereztek Takácsék a harmadik negyedben. A végjáték teljesen nyílt volt, akárcsak novemberben, ezúttal is a Kecskemét mellé állt a szerencse, amelyet a  Kecskemét a Novomatic Arénában is egy ponttal verte a Sopront. 

Sopron KC - KTE-Duna Aszfalt 72-73

 

Legnépszerűbb cikkek