Magabiztos győzelemmel hangolt a Galatasaray elleni meccsekre a Sopron

A Sopron Basket 104-53-ra legyőzte a PINKK-Pécsi 424 együttesét a bajnokság 15. fordulójában. A soproniak magabiztos győzelemmel hangoltak a jövő heti Galatasaray elleni Euroliga mérkőzésekre.

A találkozót az eredeti tervek szerint szombaton Kozármislenyben rendezték volna, de a Galatasaray elleni mérkőzések miatt egy nappal előrébbre hozták és a PINKK feladta pályaválasztói jogát. Vári Zita triplájával a PINKK került előnybe, de erre 10-0-s futással, közte Gabby Williams és Czukor Dalma hárompontosával, válaszolt a Sopron. A két gárda között 17-6-nál lépte át a 10 egységet a differencia. Az első szakasz végére pedig már a 20-at is, egészen pontosan 32-11-re ment a Sopron. Hazai oldalon Tina Krajisnik ezúttal nem szerepelt a nevezettek között.

A második negyedben 20-24 pont környékén állt be a különbség a felek között. A játékrész közepén egy kisebb soproni megtorpanást kihasználva 43-19-ről 46-30-ra felzárkózott a PINKK. Briann January négy pontjával és Jelena Brooks büntetőivel azonban visszaállt a félidőre a 20 pontos hazai előny. Gabby Williams 14, Jelena Brooks 10 egységnél járt a hét triplát értékesítő soproni csapatnál. A PINKK legeredményesebbje a 8 pontos Vári Zita volt.

A 52-32-ről induló harmadik negyedben tovább növelte előnyét a Sopron. Tette mindezt egészen kiemelkedő dobóformával, a 18 mezőnykísérletéből 10-et értékesített Gáspár Dávid együttese. A PINKK első találatát hat és fél perc után Vári Zita szerezte. Ekkor a Sopron már 66 pontnál járt. A harmadik szakaszt Varga Alíz triplája zárta, amivel 77-39-re módosult az állás.

A nagy előnye ellenére az utolsó 10 percben is magas hőfokon pörgött a veretlen listavezető. Érezhetően bizonyítani akartak a pályára kerülő játékosai. Mindkét szakvezető bő rotációt alkalmazott, miután a Sopronra jövő héten Euroliga meccsek várnak, a PINKK pedig Zalaegerszegen vív nagy téttel bíró alsóházi rangadót. Az összes nevezett játékos pályára került és 20-an pontot is szereztek ezen az estén. A pontgazdag záró szakaszt 27-14-re, a mérkőzést 104-53-ra nyerte a Sopron, így magabiztosan készülhet a nemzetközi megmérettetésre.

Borítókép; wbasket.hu 

Legnépszerűbb cikkek