Magabiztos győzelmet aratott a Sopron Basket

Magabiztos játékkal 72-55-re legyőzte a Sopron Basket a PEAC Pécs csapatát az élvonalbeli kosárlabda bajnokság 20. Fordulójában. A házigazdák végig vezettek, esélyt sem hagytak a Meszlényi Róbert vezette pécsieknek. Ez volt a soproni klub történetének 1000. tétmeccse!

A pécsiek szerezték a találkozó első pontjait, de nem sokkal később Czukor is bevette a gyűrűt. A hetedik perc elején már 8-2-re is elhúzott a Sopron. Jovanovics 2+1-es akciója után pedig már 11-2-re módosult az állás. Remek ritmusban játszott a házigazda együttes, nem nagyon ütköztek ellenállásba Fegyvernekyék az első negyedben. A vendég pécsi együttes a támadóoldalon sem tudta tartani a lépést a Sopronnal, az etap 19-11-gyel végződött.

A második negyedben továbbra is tarthatatlan maradt Dupree. A játék képe erre a negyedre sem változott, a vendégek pontatlanul fejezték be akcióikat. A negyed közepére azonban lankadt a soproni figyelem, 23-17-re feljött a Pécs, Gáspár Dávid időt is kért. A rövid pihenő megtette hatását, Crvendakics és Brooks remek összjátéka után 27-19-re módosult az eredmény. Az etap végére a tíz pontot is meghaladta a differencia, 35-24-el vonulhattak a nagyszünetre a csapatok.

Hazai akciókkal indult a játékrész, jobban jött ki az öltözőből a Sopron Basket. A pécsiek továbbra is eredménytelenül próbálták áttörni a hazai védelmi falat, egyre jobban nőtt a különbség a két együttes között. Dubei szerezte a bajnoki címvédő első hármasát, amelyre egészen a harmadik szakaszig kellett várni. Gáspár Dávid sűrűn rotálta együttesét, talán ennek is köszönhetően kúszott egyre feljebb a házigazdák előnye. Szépen lassan felőrölte ellenfelét a Sopron Basket, 54-40-nel ért véget a negyed.

A záró szakaszban a vendégek indítottak egy hármassal, azonban a mérkőzés ezen részén már nem forgott veszélyben a soproni győzelem. Kicsit leült a találkozó, de egy-egy akcióval még megmozgatta szurkolóit a hazai csapat. Sok hiba csúszott ebbe az etapba mindkét gárdánál, de az állandósult tizenöt pont körüli differencia végig megmaradt.
A magyar bajnok zökkenőmentesen, 72-55-re megnyerte a találkozót.

Legnépszerűbb cikkek