| 2020. november. 14. | 3 perc olvasás

Magabiztos győzelmet aratott a Sopron KC

79-93- ra diadalmaskodott idegenben a Sopron KC a ZTE ellen az élvonalbeli kosárlabdabajnokság 11. fordulójában. A vendégek az elejétől kezdve kézben tartották a meccset, így 6 meccsből 3 győzelemmel és három vereséggel állnak a tabella középmezőnyében.

A fiataloké volt az első szó a találkozón: Fazekas szerezte az SKC első pontjait, a túloldalon pedig a szintén U 23-as Bonifert talált be triplából. A ranglistákon több mutatóban– is előkelő pozíciót elfoglaló Tyler Wideman zsákolt, majd gyorsindításból Bernard Thompson értékesített egy ziccert, aki két éve még a ZTE csapatát erősítette. Ante Nazor vezetőedző máris időt kért, ami rövid ideig használt is, ám ismét érkezett Thompson, ezúttal egy triplával.
A két center, Glenn és Wideman mutatta be zsákolótudását, majd Fazekas dobott egy szép tempót. Vuko egy buzzer-triplával még egyszer – s mint később kiderült, utoljára – a ZTE-nek szerezte meg a vezetést, ám innentől fogva a Sopron akarata érvényesült. Thompson és Jogela szerzett villámgyorsan öt pontot, majd a vendége kettese tört be a palánk alá és egy 2+1-es akcióval 11-re növelte pontjai számát. A Sopron kiválóan dobta a triplákat az első negyedben, négyből hármat értékesítve 26-20-ra vezetett.
Ki más, mint a nagy kedvvel játszó Thompson szerzett újabb trojkát a 2. negyed elején. A ZTE-nek semmi sem sikerült, az SKC viszont szinte nem tudott hibázni. Nagyon elkapták a fonalat a vendégek, 3 percig nem talált gyűrűbe a ZTE. Bonifert hármasa jelentette a holtpont végét, 13-ról 8-ra zárkóztak Szabóék. Bonifert 3. hármasa ugrasztotta talpra a hazai kispadot, ám a további felzárkózást megakadályozták a ZTE eladott labdái. A Sopron továbbra is hatékonyan támadott, a ZTE-t ekkor Vuko pontjai tartották meccsben, ám így is tízpontos vendégvezetéssel vonultak az öltözőbe a csapatok.

A nagyszünet után tovább folytatódott a ZTE vesszőfutása, a kék-fehérek nagyon megérezték kezdő irányítójuk hiányát. Egyre jobban nőtt a különbség, Thompson hármasa után 17 ponttal jártak előrébb Kostas Flevarakis mester tanítványai. Szebbnál szebb akciókat vezettek a vendégek, előbb Boriszov, majd Jackson tett négy-négy pontot a közösbe – utóbbi triplája után dobhatott még büntetőt is. A 28. percben már 25 is volt közte, amikor Plézer dobott egy hármast, majd a túloldalon Sitku Márton mutatott be egy szép blokkot. 50%-os triplázással állt ekkor az SKC, nem véletlenül volt 59-77 30 perc játék után az állás.

A zárónegyedre már nem nagyon maradtak nyitott kérdések. A ZTE-ben ezen az estén nem volt meg a tűz, amikor kicsit zárkózni próbáltak, jött az elnyűhetetlen, örökifjú Milos Borisov, akik két hármassal nyugtatta meg Kostas Flevarakis mestert, aki többször is reklamált a játékvezetőknél. Plézer megmozdulásait tapsolhatta a hazai kispad, aki végül 13 pontig jutott, ebből hetet a végjátékban szerezve. A végén már csak a különbség mértéke volt kérdéses, végül 14 maradt közte.
79-93 lett a végeredmény egy olyan mérkőzésen, amely Ante Nazor vezetőedző szavaival élve már az első negyedben eldőlt, amikor a ZTE nem tudta kihasználni, hogy percekig bónuszban volt a Sopron 5. faultja után.
A zalaiak eladott labdáit megbosszulták a soproniak, akik gyorsindításokból 9, második esélyekből pedig 16 pontot szereztek. A kék-fehér csapatok összecsapásán Thompson, Borisov és Jackson is sokat tett a sikerért; de Wideman is szállította a már szinte szokásos dupla-duplát. A ZTE-ben két fiatalt illet a legnagyobb dicséret: Bonifert Bendegúz és Plézer Gábor összesen 25 pontig jutott, jó százalékkal; ám ezen az estén az SKC sokkal jobban akarta a sikert.

A Kostas Flevarakis-Bors Miklós által vezetett csapat négy napon belül két idegenbeli sikert is aratott és sokat lépett előre csapatépítés terén is.

Zalakerámia ZTE KK – SKC 79-93

Címkék: Sopron KC

Legnépszerűbb cikkek