| 2018. március. 24. | 1 perc olvasás

Magabiztos siker

A címvédő és házigazda Sopron Basket pénteken elődöntőbe jutott a női kosárlabda Magyar Kupában, miután 34 ponttal legyőzte a PEAC-Pécs együttesét.

A döntő pillanatok már első percekben magához vette a kezdeményezést a címvédő Jelena Milovanovic három triplájával 15-7-re elhúzott a soproni csapat. Ezzel el is kapta a fonalat Roberto Iniguez együttese és a játékrész végére 32-14-es előnyre tett szert. A második etap elején Angela Salvadores triplája is célt ért, ezzel az már a hetedik sikeres hárompontos volt hazai részről. Nagy tudáskülönbség mellett zajlott a találkozó. A második etapban is tartotta támadásban jó ritmusú, védekezésben koncentrált játékát a Sopron.

Milovanovic megállíthatatlan volt
Milovanovic megállíthatatlan volt
www.kosarsport.hu

A második negyed közepén 46-18-nál már a 30 pontos előnyért támadhatott a hazai gárda. A félidőben 53-24 állt az eredményjelzőn. A harmadik negyedben a fiatal Weninger Virág, Dubei Debóra és Határ Bernadett is sok lehetőséget kapott. A pécsieknek Imovbioh hiányában még tovább szűkülő rotációval nem volt lehetőségük élesebb meccsre, 30-35 pontos különbségnél állt be az eredmény. Az utolsó 10 percnek 71-36-ról vágtak neki a csapatok. Soproni oldalon Czukor Dalma és Böröndy Dominika is pályára lépett. A pécsiek is igyekeztek mindent megtenni, hogy egy szorosabb szakasszal záruljon a meccs. A Sopron összességében úgy vívta ki a továbbjutást, hogy a kulcsjátékosoknak nem kellett sok időt a pályán tölteniük és az Euroligában kevesebb lehetőséget kapó játékosok is sok lehetőséget kaptak. A szombati elődöntőben 18 órától az Aluinvent DVTK Miskolc együttesével mérkőznek meg a soproni lányok.

Eredmények az első napról: 

PEAC-PÉCS - SOPRON BASKET 49-83 (14-32, 10-21, 12-18, 13-12) 
ZTE NKK - CMB CARGO UNI GYŐR 50-69 
VBW CEKK CEGLÉD - ATOMERŐMŰ-KSC SZEKSZÁRD 71-75 h.u. 
PINKK-PÉCSI 424 - ALUINVENT-DVTK 59-62 

Legnépszerűbb cikkek