| 2021. február. 27. | 2 perc olvasás

Magabiztos teljesítménnyel jutott a Magyar Kupa döntőjébe a Sopron Basket

A 2021-es Killik László Női K&H Magyar Kupa második elődöntőjében a Sopron Basket 77-56-ra legyőzte az Atomerőmű KSC Szekszárdot. A soproniak az első negyedben 14-2-es futással leszakították riválisukat, és végig kézben tartották a mérkőzést. Vasárnap Sopron Basket – Aluinvent DVTK finálét rendeznek. A bronzéremért az Atomerőmű KSC Szekszárd és a PEAC-Pécs mérkőzhet.

Fegyverneky Zsófia és Cyesha Goree kosárváltása vezette fel a második elődöntőt. A két csapat között 12-9-ig nem alakult ki nagy különbség. Briann January remekelt, aki három triplát is értékesített az első 10 percben. Végül egy 14-2-es futással 26-11-re ellépett a Sopron. Ekkor még két és fél perc volt az első szakaszból. Zseljko Djokic időt kért, hogy rendezze a sorokat. Studer Ágnes triplája után 28-18-ra visszazárkózott a Szekszárd. January az első szakasz végén az eddigi teljesítményét megkoronázva azonban még egy duplát is értékesített, amivel 10 perc játékot követően 33-20-ra ment a címvédő. A második negyed elején Gabby Williams büntetői után 15 egységre nőtt a differencia. A folytatásban viszont három percig nem találtak be a soproniak, így amikor Studer megszerezte második tripláját, 35-26-ra felzárkózott a KSC. Ekkor Gáspár Dávid kért időt.


forrás: wbasket

A második negyed kisebb soproni kosárcsendjét végül Jelena Brooks törte meg, majd Williams is betalált. 39-26-nál már szekszárdi időkérés miatt állt a játék. Ez egy töredezettebb szakasz volt. Végül a félidő hajrájában Brooks triplája után a Sopron tudott újra lendületet venni. A nagyszünethez érkezve így maradt a 10 pont feletti különbség a két gárda között. 20 perc után 44-33 állt az eredményjelzőn. A Sopron 31 mezőnykísérletéből 16-ot, míg a Szekszárd 27-ből 12-t értékesített. 


forrás: wbasket

A harmadik negyedre tovább erősítette védekezését a Sopron. Több mint öt percig nem talált be a Szekszárd, és ezalatt 9-0-val 20 egységre növelte előnyét a címvédő. Ekkor az első negyed 14-2-es futásához hasonlóan mindenben riválisa fölé nőtt a Sopron. Studer és Bálint egy-egy villanása szakította meg átmenetileg a Szekszárd rossz sorozatát, de a folytatásban Brooks és Tina Krajisnik triplájával 61-37-re elszakadtak Gáspár Dávid tanítványai.A harmadik negyed utolsó percében Bálint triplája és Studer büntetői 20 pont alá, 61-42-re visszahozták a Szekszárdot. 


forrás: wbasket

A záró szakasz legelején pedig Theodoreán Alexandra volt eredményes távolról. A Sopron magabiztos vezetése nem forgott veszélyben, a KSC azonban becsülettel küzdve nyolc pontot lefaragott a hátrányából. A legszorosabb állást az utolsó 10 percben 65-50-nél, 69-54-nél és 71-56-nál regisztrálhattuk. Ennél a 15 pontnál közelebb nem engedte kihívóját a Sopron. Előbb Határ Bernadett, majd Williams, végül pedig Krajisnik talált be ezekben a lélektanilag fontos pillanatokban. A hajrára nyitott kérdések nem maradtak. A kevesebb lehetőséget kapó játékosok is pályára léphettek. A mérkőzés hat soproni ponttal zárult, aminek köszönhetően 20 egység feletti különbséggel 77-56-ra nyert a címvédő. Végig kézben tartva a mérkőzést magabiztos teljesítménnyel jutott a fináléba a Sopron.


forrás: Sopron Basket

Legnépszerűbb cikkek