| 2018. április. 7. | 1 perc olvasás

Magabiztosan jutott elődöntőbe a Sopron

A magyar bajnoki negyeddöntő második felvonásán Pécsett is megszerezte győzelmét a Sopron Basket, ezzel pedig bebiztosították helyüket a legjobb négy között.

A női bajnokságban rájátszásában az egyik fél két győzelméig tartó párharc első mérkőzésén a Sopron Basket hazai környezetben 85-55-re győzte le a PEAC-Pécset, így már a második pécsi mérkőzésen bebiztosíthatta tagságát a legjobb négy között. 

7-0-val kezdett a Jovanovics vezette Sopron, Vucsurovics ziccerével azonban felzárkóztak a hazaiak . Kiegyenlített játék zajlott a pályán, nem tudtak elhúzni a vendégek, 14-15-tel ért véget az első etap. A folytatásban 20-14-re léptek meg Turnerék, Wentzel triplájával azonban újfent csak egy pont volt a különbség. 22-22-nél beragadt egy a PEAC, amit a Sopron egy 9-2-es rohammal használtak ki. Crvendakics büntetőivel már kétszámjegyű volt a differencia (28-38), ebből csupán egy egységet tudtak lefaragni a hazaiak a nagyszünetig .


www.peacpecs.hu

A harmadik etap eleje inkább a hazaiakról szólt, akik Mandics triplájával négy pontra feljöttek négyre. Megrázta magát a Sopron, Milovanovics két, míg Turner egy hármast értékesített,  Page is betalált kintről, ekkor már tizenöttel vezetett Roberto Iniguez együttese, amely végül 66-52-es előnnyel várhatta a záró felvonást.

Tovább nőtt a bajnok előnye, a lényegi kérdések pedig eldőltek az utolsó negyedre. A PEAC nem tudta szorossá tenni a végjátékot, 83-67-es soproni siker született, Dubei Debóráék ezzel bejutottak az elődöntőbe, ahol a Ceglédet legyőző Győr lesz az ellenfél. 

Legnépszerűbb cikkek