Magasabb komfortfokozatú biciklis pihenő várja a kerékpárosokat Fertőrákoson és Fertődön

  2021. június 11. - www.sopronmedia.hu

Fertőrákoson és két fertődi helyszínen nyilvános illemhellyel is ellátott, magasabb komfortfokozatú biciklis pihenőt adtak át. A Sopron-Fertő térségben az elmúlt időszakban 17 helyszínen létesültek kerékpáros pihenőhelyek, melyek biztosítják a még komfortosabb kerékpáros infrastruktúrát.

A Sopron-Fertő turisztikai térségben komplex kerékpárosbarát fejlesztések valósulnak meg, melyek részeként meglévő utak újultak meg, emellett szervizpontok, kölcsönzők és pihenőpontok hálózata jön létre. A projekt célja a Sopron-Fertő turisztikai térség teljes területén a kerékpáros turizmus élénkítése és a kerékpárosbarát szolgáltatások fejlesztése.

- A projekt keretén belül összesen 17 helyszínen kerékpáros megállópontok, pihenőhelyek létesültek. Ezeken a helyszíneken egységes utcabútorok, padok és asztalok, valamint több helyen ivókút szolgálja a kerékpáros turisták pihenését - ismertette Kárpáti Béla, a Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatója.

A projekt keretében Fertőrákoson és két fertődi helyszínen nyilvános illemhellyel is ellátott, magasabb komfortfokozatú pihenő is készült. Palkovics János, Fertőrákos polgármestere hangsúlyozta, a megnövekedett kerékpáros forgalom mellett szükség volt egy ilyen beruházásra, hogy a településen átutazók meg tudjanak pihenni, fel tudják frissíteni magukat. 

A pihenőhelyeken a kerékpárosok nagyméretű táblákra kihelyezett térképekkel is találkozhatnak. A térképek kerékpárral bejárható változatos útvonalakat, tematikus túrákat jelölnek. A táblákon a könnyen értelmezhető útvonalak mellett a szükséges információk is megtalálhatóak, mint például a túra nehézsége, hossza, a terepviszonyok, és hogy kiknek ajánljuk azokat elsősorban.

A Tómalom fürdőnél, Hidegségen és Bükön kerékpáros forgalomszámlálókat is kihelyeztek, melyek adatai már nyilvánosan is elérhetőek a Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. honlapjáról.

Kérem, várjon... Kérem, várjon...