| 2022. április. 19. | 1 perc olvasás

Magaságyás készítéséhez lopott raklapokat, de lebukott

A soproni nyomozók összehangolt munkájának köszönhetően rövid időn belül elfogták azt a tettest, aki a Petőháza külterületén elhelyezett 27 darab raklapot ellopta.

A Soproni Rendőrkapitányságra 2022. április 14-én lopásról tett bejelentést az egyik helyi cég ügyvezető igazgatója. A cégvezetőt egyik ismerőse korábban arról tájékoztatta, hogy április 12-én, a kora esti órákban azt látta, ahogy két ismeretlen egy autó utánfutójára pakolja a Fertőd és Petőháza között épülő kerékpárút mellett hagyott raklapjait, de azt nem tudta eldönteni, hogy a bejelentő cége bízta-e meg őket a munkával, vagy lopnak.

forrás: Soproni Rendőrkapitányság

Mivel cége nem adott ilyen munkára megbízást, kiment a helyszínre, ahol azt tapasztalta, hogy mind a 27 darab raklapot jogtalanul eltulajdonították, ezért hívta a rendőröket.

A nyomozók összehangolt munkájuknak köszönhetően 48 órán belül azonosították a tettest, akinek az udvarán egy nyitott tárolóban meg is találták a zsákmányt, amiből elmondása szerint magaságyást akart készíteni.

Előállítását követően beismerő vallomást tett, amelyben közölte, hogy társa nem tudta, hogy a raklapokat jogtalanul hozták el. A nyomozók a sértettnek a mai napon hiánytalanul visszaadták jogos tulajdonát, így a kára meg is térült.

forrás: Soproni Rendőrkapitányság

 

Legnépszerűbb cikkek