| 2020. március. 7. | 2 perc olvasás

Kupagyőztes a Sopron Basket

A Sopron Basket nyerte 2020-ban a Killik László Női K&H Magyar Kupát. A fináléban a soproni együtt 54-42-re verte az Atomerőmű KSC Szekszárdot, ezzel megszerezve a klub fennállásának 9. kupagyőzelmét.

Remek hangulatban dobták fel a labdát Pécsett a Magyar Kupa döntőjében. Jelena Brooks, Aleksandra Crvendakic és Briann January tripláival, illetve Határ Bernadett duplájával 11-2-es előnyre tett szert a Sopron. Szekszárdi oldalon az első öt percben mindössze Marie Ruzickova dupláját mutatta az eredményjelző. A játékrész közepén Zeljko Djokic időt kért. Studer Ágnes triplájával kezdte meg a felzárkózást a KSC. Négy egységnél közelebb azonban nem került, mivel Briann January és Weninger Virág találataival újra elszakadt a Sopron. Az első negyed végén 20-13 állt az eredményjelzőn.

A második negyed elején Tyaunna Marshall 5 pontjával 22-18-ra visszajött a KSC. A folytatásban 4-6 pont között állandósult a differencia a felek között. A Szekszárdnak 24-22-nél volt egy támadása az egyenlítésért. Ezzel nem élt, így a folytatásban 28-22-re ismét elszakadt a Sopron. A félidei 28-24-es állás Erica McCall duplájával alakult ki. Soproni oldalon Jelena Brooks 7 pontnál járt, míg a Szekszárdnál éppen McCall 6-nál. Érződött a nagy tét a csapatokon. A Sopron 30-ból 11-et, míg a Szekszárd 31-ből 8-at értékesített mezőnyből. A két csapat összesen 15 labdát adott el.

A harmadik negyedet a 350. soproni tétmérkőzését, 25. kupamérkőzését játszó Fegyverneky Zsófia duplája indította, majd Briann January tört be határozottan a palánk alá és növelte a soproni előnyt. Igaz, 6 pontnál jobban sokáig nem tudott elszakadni a csapata. A játékrész felénél előbb Zeljko Djokic kapott technikait, majd nem sokkal később Gáspár Dávid. A nagy adok-kapokban 34-33-ra felzárkózott a Szekszárd, innen pedig 42-33-ra újra ellépett a Sopron. A negyed utolsó percében felélénkült a csapatok támadójátéka. Végül Studer Ágnes triplája alakította ki a 44-38-as állást.

A záró szakasz elején két percig nem találtak be a csapatok. Crvendakic duplája után 46-38-ra módosult az állás, majd Dupree büntetőjével újra kilenc ponttal vezetett a Sopron. A Szekszárd előtt Fegyverneky Zsófia sportszerűtlen hibája után megnyílt az út a felzárkózás felé, de ebből mindössze 2 pontot ért el a KSC, majd Briann January triplája után 50-40-nél először nőtt 10 pontra a differencia. Innentől nem volt kérdés a győztes kiléte.

Sopron Basket – Atomerőmű KSC Szekszárd 54-42 (20-13, 8-11, 16-14, 10-4)

Legnépszerűbb cikkek