| 1 perc olvasás

Magyar bajnok a soproni pickleballcsapat

Hat csapat közül a soproni Lövér ATSE nyerte meg az idei országos bajnokságot, amit a hétvégén rendeztek meg Budapesten. A soproni csapatot sérülés sem állította meg, veretlenül teljesítette a csapatdöntőt.

Ezen a hétvégén rendezték meg az egyre népszerűbb és egyre színvonalasabb Pickleball 2023. évi Országos Bajnokság döntőjét Budapesten, melyen 6 csapat versengett körmérkőzéses formában. A csapatok férfi és női egyéni, női páros, férfi páros, vegyes páros mérkőzéseken nézhettek szembe egymással, minden játékos csak 2 játszmában szerepelhetett. A végeredmény hét párharc után alakult ki.

Fotó: Lövér ATSE Sopron

A bajnokság esélyesének sokak szerint a helyi Ludovika SE számított, melynek tagja az itthon még veretlen, nemzetközi mezőnyben is jegyzett Szent-Andrássy Márk, a szintén top hazai játékos Kinál Zoltán, az egykori rövidtávfutó országos csúcstartó bajnok és pickleballban is kiváló Szakács Enikő, valamint a mellé leigazolt két legjobb szerbiai játékos, Boris Nedic és Uros Radnejovics.

A Lővér ATSE csapata hatalmas küzdelemben, veretlenül, mind az 5 csapatot legyőzve szerezte meg a bajnoki címet. A soproni játékosok néha idegőrlő küzdelemben, egymást belehajszolva a sikerbe, igazi csapatként, a maximumot nyújtva életre szóló sportélményt szereztek – számolt be forrásunk.

Fotó: Lövér ATSE Sopron

A bajnokcsapat tagjai Ambrus-Rácz Ramóna, Szabó Hajnalka, Szeli Fruzsina, Szeli Ibolya, Divós Dominik, Hajnal Gábor, Kiss László csapatkapitány, Soós Sándor, Tarr Sándor, Szeli László, Szeli Lénárd. Közülük mindenki kiváló teljesítményt nyújtott, a 15 éves Szeli Fruzsina sérült bokával az egyéni mérkőzések mellett párosban is megküzdött a bajnoki címhez szükséges győzelmekért.

 

Végeredmény:

1. Lövér ATSE Sopron

2. Fair-way SE

3. Ludovika SE

4. Bólyi SE

5. Andocs SE

6. Fair-way SE 2

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek