| 2021. május. 12. | 1 perc olvasás

Magyar Balázs lett a Nyugat-dunántúli régió év utánpótlás pályaíjásza

Hajtott rá, tett érte, elnyerte! Magyar Balázs, a Líceum 7. A osztályos diákja a szezon versenyeredményei alapján elnyerte a Nyugat-dunántúli régió év utánpótlás pályaíjásza kitüntető címet.

A sportban, rajzban és zenében is tehetséges Magyar Balázs az elmúlt évben nagy energiákat fektetett az íjászversenyekbe. Nemcsak az edzéseken készült lelkiismeretesen, hanem családjával együtt ott volt szinte minden szóba jöhető versenyen. Az Alpokalja Íjász Sportegyesület versenyzője szorgalmasan gyűjtötte az érmeket, ráadásul sportjának három kategóriájában is: a 3D-s, a terep- és a pályaíjászatnak is ifjú reménysége.

- Mind a három kategóriát szeretem, mindegyik másért izgalmas és másként jelent kihívást. Nehezen tudnék választani. Amíg van időm, szeretném tovább űzni mindegyiket - mondja Balázs, aki arról álmodik, egyszer kijut íjával az olimpiára is.

Magyar Balázs testvérével
Magyar Balázs testvérével

Addig azonban még nagy utat kell megtennie a tizenhárom éves sportolónak, s nem csak neki, családjának is. Szülei mindenben támogatják a tehetséges fiút, a hétvégéket is gyakran töltik utazással, hogy Balázs ott lehessen a versenyeken. Lelkesedése már öccsére is átragadt, a Hunyadi-iskola ötödikese, Magyar Zsombor első versenyén rögtön aranyérmet szerzett. Az elmúlt hétvégén aztán még egyet, hiszen az Ajkán megrendezett versenyen sikerült máris dupláznia érmei számát. A négy fordulós, az ország különböző pontjain megrendezésre kerülő, mindig két napos, 3D GP sorozat első versenye volt az ajkai, ami kvalifikáció a 3D Országos Bajnokságra. A Magyar fiúk persze arannyal zárták a napot.

Balázsnak már rengeteg díja van, de most személyes kedvence a Nyugat-dunántúli régió év utánpótlás pályaíjásza kitüntető cím. Mert ilyen még nem volt...

Legnépszerűbb cikkek