| 2020. április. 1. | 1 perc olvasás

Magyar Falu Program – jelentős fejlesztés valósult meg Ebergőcön

Ebergőc is sikeresen pályázott a Magyar Falu Programban meghirdetett fejlesztési támogatásokra. Ennek köszönhető a település folyamatos megújuláson megy át. Szerdán adtak át a falu központjában egy felújított épületet, melyben egy helyen működik az alapellátási intézmény, a kulturális szolgáltatás és az ügyintézés!

A beruházások sikerességéről tartott sajtótájékoztatón részt vett Szabó Szabolcs, Ebergőc település polgármestere és Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője.

A Magyar Falu Programban elnyert pályázatoknak köszönhetően a 140 fős településen egy épületen belül megvalósították az önkormányzati közösségi teret 5 millió forintos állami támogatással, az orvosi rendelőt, melyre 11,7 millió forintot kapott a település önkormányzata, továbbá felújították a polgármesteri hivatalt, 7 millió forintos támogatási keretből.

Barcza Attila a helyszínen elmondta, fontos beruházást valósítottak meg Ebergőcön, mert egy helyre központosították a legfontosabb szolgáltatásokat. A helyiek egy épületben intézhetik ügyeiket, élvezhetik a rendelkezésre álló szórakozási és művelődési lehetőségeket és szükség esetén az orvosi ellátást is itt kapják. Az országgyűlési képviselő megköszönte a magyar kormány támogatását, aminek segítségével még élhetőbbé vált a Sopronhoz közeli kistelepülés.

A tavalyi évben, szintén kormányzati támogatásból, a falu járdáit újították fel, mely nem csak a település lakóinak vált hasznára, de az idelátogatóknak is. A soproniak is gyakran felkeresik az Ebergőc határában található forrást, üdítő, jóízű vizének köszönhetően.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek