Magyar Kupa - A Szekszárd ellen döntőzik a Sopron Basket

A soproniak a pénteki, győri elődöntőben magabiztosan győzték le a Diósgyőr csapatát, és sorozatban 14. alkalommal jutottak a fináléba.

A DVTK kezdte jobban a második elődöntőt, de nem engedte el ellenfelét a Sopron sem. Nagy volt az iram, fordulatos első negyed után 18-19 volt az állás. Érdekes jelenet volt, amikor a soproni kispad azért kapott technikait, mert egy pillanatra hat emberrel voltak a pályán.  

Továbbra is nagy volt a küzdés mindkét oldalon. A második negyed elején közel három percig csak a miskolciak szóltak hozzá a meccshez, de Iniguez időkérése után szigorított védekezésén a bajnok, így a félidőre ha nem is megnyugtató, de 30-27-es vezetéssel vonulhatott öltözőbe.  

A szünet után eggyel magasabb sebességi fokozatra kapcsolt a Sopron, pedig Zahui és Határ szinte alig játszott. Három perc után már tíz volt közte (41-31). Sokat hibázott a DVTK, Cziczás időkérései sem segítettek. A tíz pontot a harmadik tíz percben sem érték el a piros-fehérek, 49-34-ről indult a záró felvonás. 

A végére már nem maradt semmilyen kérdés, a Sopron nem engedte kiénekelni a sajtot a szájából. Sőt, az utolsó percig hajtott, egy pillanatra sem engedett ki, így a húsz pontot is elérte a differencia. Nem született meglepetés, a Szekszárd után tehát a Sopron a másik finalista, akárcsak tavaly - írta a BB1.hu. 


Sopron Basket – Aluinvent DVTK Miskolc 72–51

Legnépszerűbb cikkek