| 2021. február. 28. | 2 perc olvasás

Magyar Kupa-győztes a Sopron Basket!

A 2021-es Killik László Női K&H Magyar Kupa döntőjében a Sopron Basket 79-56-ra legyőzte az Aluinvent DVTK együttesét, és ezzel sorozatban harmadszor, fennállása során 10. alkalommal hódította el a trófeát.

Keyona Hayes és Fegyverneky Zsófia kosárváltásával indult a finálé. A folytatásban Aho Nina és Hayes révén 6-3-as előnyre tett szert a DVTK. A nagy futások negyede volt ez. Erre ugyanis 10-0-val válaszolt a Sopron. Amikor Fegyverneky triplája célt ért, 13-6-nál Földi Attila időt is kért. Rendezte a sorokat a miskolci gárda, és 8-0-val 14-13-nál újra átvette a vezetést. A játékrész hajrája a Sopronnak sikerült jobban, Megan Walker és Jelena Brooks triplája 21-14-es előnyt eredményezett a címvédőnek. Azóta tudjuk, hogy ez összességében egy 15-0-s széria része volt, mellyel a második szakasz második percében már 29-14-re ment a Sopron.


fotó: Tóth Zsombor

Pusztai Petra és Hayes törte meg a DVTK rossz sorozatát. Amikor azonban Varga Alíz két hármasa és Határ Bernadett ziccere célt ért, 42-19-nél átlépte a 20 pontot a differencia. A félidőt ugyan Chanel Mokango két büntetője zárta, de így is 46-21-es előnnyel gazdálkodhatott Gáspár Dávid együttese. A Sopron a 36 mezőnykísérletéből 18-at értékesített, közte nyolc triplát. A DVTK-nál a 33-ból mindössze 8 kísérlet ért célt. A lepattanókban jól tartotta magát a DVTK, ott 28-23-as előnyben volt a Sopron. Minden ilyen nagy félidei különbségnél óriási kérdés, hogy a harmadik szakasz első percei miként alakulnak. A DVTK küzdőszellemét és tartását dicséri, hogy nem adta fel. Mokango triplája után még 52-24-re ellépett a Sopron. Innen azonban 11-2-es sorozattal 54-35-re felzárkóztak Medgyesssy Dóráék.


fotó: Tóth Zsombor

A harmadik szakasz második felében ugyan maradtak ki lehetőségek a címvédőnél, de így is láthattunk élményszámba menő megmozdulásokat. Ilyen volt egy indításnál Briann January és Gabby Williams összjátéka, vagy éppen a hajrában Megan Walker triplája, amivel visszaállt a 20 pont feletti differencia.


fotó: Tóth Zsombor

A 64-41-ről induló záró szakasz első percei pontszegényebb játékot hoztak, majd a játékrész közepén Fegyverneky, Brooks és Határ felpörgette a játékot, így elléptek 72-45-re a soproniak. Az utolsó percekben már mindkét szakvezető igyekezett a kevesebb időt kapó játékosainak is lehetőséget adni, hogy belekóstolhassanak a döntő hangulatába. Végül mindkét oldalon a fiatalok zárták le a mérkőzést.
A DVTK-nak volt tartása, és a második 20 percet meg is nyerte. A Sopron összességében végig dominálta az összecsapást és egész nyolcas döntőt, megérdemelten hódította el a trófeát. Fennállása során 10. alkalommal nyerte meg a Magyar Kupát a Sopron Basket.


fotó: Tóth Zsombor

Legnépszerűbb cikkek