Magyar nőé a Fertőben talált holttest

Magyar nőé a Fertőben talált holttest

  2018. május 7. - www.sopronmedia.hu (ORF)

Azonosították azt a nőt, akinek a holttestét április közepén Ruszt közelében emelték ki a Fertő tóból, írja az ORF. A kismartoni ügyészség szerint egy 1988-ban született magyar állampolgár az áldozat. A nyomozás tovább folytatódik.

Az azonosítás lakossági bejelentés nyomán hozott eredményt, aminek a rendőrség járt utána. A személyazonosságot ezután DNS-teszttel is sikerült megerősíteni, közölte Verena Strnad ügyészségi szóvivő az ORF Burgenlanddal.

ORF

Az első értesülések még cseh vagy szlovák származású áldozatról szóltak. Azt a feltételezést, hogy prostituáltként dolgozott-e a 20 év körüli nő, a szóvivő nem tudta megerősíteni: a nyomozás tovább folytatódik.

fantomkép a holttestről

A fej és karok nélküli holttestet április közepén találta meg egy nádvágó munkás mitegy 800 méterre a parttól a ruszti öbölben. Április végén azután a rendőrség Bécsben elfogott egy 63 éves férfit, aki bevallotta, hogy lakásában megfojtotta áldozatát, majd a testet feldarabolta. Ezután a Fertő tónál álló csónakházához vitte, ahol egy villanymotoros csónakból a nádasba dobta a testrészeket.

Kérem, várjon... Kérem, várjon...