| 2019. május. 6. | 1 perc olvasás

Magyar nyelv és irodalom írásbeli érettségi - feladatok

Novellaelemzés, összehasonlító verselemzés és érvelés a feliratos filmek mellett, vagy ellen. Ilyen feladatokkal kellett megbirkózniuk idén az érettségizőknek a vizsgasorozat első napján. Ahogy megszokhattuk, a magyar nyelv és irodalom tantárgyból kellett először vizsgát tenni a végzősöknek.

Több mint 111 ezer érettségiző kezdte meg a középszintű vizsgákat országszerte hétfőn. Ahogy mindig, most is a magyar nyelv és irodalom feladatsorral kezdődött a középiskolát lezáró, több napos érettségi vizsga. A két feladatlapból álló feladatsor első felében egy, a játékokról szóló szövegértés és egy érvelés várt a diákokra.

A 90 perces első rész után a diákok még 150 percet kaptak a második feladatlap megoldásához. Itt Mándy Iván egy novellájának elemzését, vagy egy József Attila- és egy Radnóti Miklós-költemény összehasonlítását lehetett feladatként választani.

A Sopronmédia.hu által megkérdezett diákok szerint nem volt teljesíthetetlen az idei magyar érettségi. A legtöbben úgy érzik sikerrel vették az első napi akadályt. Így már nyugodtabban készülhetnek a keddi matematika érettségire.

Borítókép: MTI/Balogh Zoltán

Legnépszerűbb cikkek