| 2023. július. 3. | 1 perc olvasás

Magyarország legeredményesebb pálinkafőzdéje lett a hegykői 1 Csepp pálinkaműhely

Negyedik alkalommal lett Magyarország legeredményesebb pálinkafőzdéje az 1 Csepp pálinkaműhely. A hegykői főzde 4 Champion-díjat és 10 aranyérmet szerzett az Országos Pálinka és Törkölypálinka Versenyen.

Évek óta egyre inkább azt tapasztaljuk, hogy a pálinkák esetében is növekszik a minőség, ami számunkra nagyon fontos visszajelzés

 - jelentette ki dr. Felkai Beáta Olga, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkára a 2023. évi Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny ünnepélyes díjátadóján. 

A helyettes államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy a minőségi fogyasztás az, amire érdemes hangsúlyt fektetnünk. Mindannyiunk felelőssége a szemléletformálás, a tudatos alkoholfogyasztásra való felhívás. Dr. Felkai Beáta Olga kifejtette, hogy a korábbiakban az Agrárminisztérium létrehozta a pálinkatörvényt. Azonban a szabályozási környezet mellett fontos a támogatási oldal is.

Az elfogadott KAP-stratégiából a tárca a jövő év elején is tervez az élelmiszeripar számára újabb keretet megnyitni. Bízunk benne, hogy ebből az italgyártás profitálhat

- tette hozzá.

Fotó: Vermes Tibor

A helyettes államtitkár pozitívan értékelte, hogy egy ilyen nagy múltú ital és az ehhez kapcsolódó fogyasztási kultúra fejlődik, emellett pedig a gyártók teljesítménye is emelkedő pályán van.  Remélem, hogy a továbbiakban is megmarad a jó munkakapcsolat a Pálinka Nemzeti Tanács és az agrártárca között - zárta sorait.

Idén a „Magyarország legjobb pálinkája – 2023” díjat a Kövér Pálinkafőzde besztercei szilvapálinkájának adta át dr. Felkai Beáta Olga.

Az 1 Csepp pálinkaműhely idén negyedik alkalommal nyerte el a Magyarország legeredményesebb pálinkafőzdéje díjat. A hegykői főzde 4 Champion-díjat és 10 aranyérmet szerzett az Országos Pálinka és Törkölypálinka versenyen.     

Borítókép; 1 Csepp pálinkaműhely Facebook-oldala

Legnépszerűbb cikkek