| 2021. április. 30. | 1 perc olvasás

Május 1-jén nyit a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház

Megnyitja kapuit a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház május 1-jén. A létesítmény, valamint a témapark délelőtt tíz és este hat óra között látogatható az előírásoknak megfelelően védettségi igazolvánnyal. A legendák előtt tisztelgő nyári kulturális programsorozat pedig május 22-én kezdődik a Bagossy Brothers Campany koncertjével. Az idei szezonban szeptember elejéig harminc produkció várja a közönséget a játszóhelyen.

A Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. működteti a Fertőrákosi Kőfejtőt és Barlangszínházat, amely május 1-től megnyitja kapuit.  Az UNESCO világörökség részeként számon tartott helyen május 22-én kezdődik a nyári kulturális programsorozat.

Az idei nyári szezont A legendák évadának keresztelték el. Ebből az alkalomból világsztárok és magyar zenei csillagok lépnek fel a fertőrákosi barlangszínházban. Érkezik Robben Ford, Bill Evans, Stanley Clarke, David Friedman, Presser Gábor, Charlie, Kovács Kati, Rúzsa Magdi, Bogányi Gergely. Látható lesz a Bánk bán, a Carmina Burana és az István, a király. Összesen harminc produkciót kínálnak a nézőknek május végétől szeptember elejéig.

 – A 2021-es barlangszínházi szezon egy adott korszak egyetemes és magyar kulturális lenyomata, összegez, utat is mutat egyben. Ezért hívtunk meg ikonikus előadókat, hazai és nemzetközi sztárokat, kultikus előadásokat, műveket, produkciókat, s ennek tiszteletére hirdetjük meg a legendák évadát – mondta Pataki András. A fertőrákosi barlangszínház idei szezonjában a műfaji sokszínűség jegyében legendás előadók, művek és népszerű előadások érkeznek a játszóhelyre. Külföldi és hazai sztárok ikonikus művekkel komoly- és könnyűzenei szerzők előtt tisztelegnek.

A legendák évada teljes programját itt olvashatják. 

Borítókép; SopronMédia archívum

Legnépszerűbb cikkek