| 2021. április. 9. | 1 perc olvasás

Május 10-én nyitnak a középiskolák, csak írásbeli érettségi lesz

Április 19-én csak az általános iskolák nyitnak meg – ezt Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be. Mint mondta, nem érdemes az érettségi szünet előtt néhány napra megnyitni a középiskolákat. Az érettségizők csak írásban adhatnak számot tudásukról.

Még nincs döntés a 16-18 évesek oltásáról, ezért az Operatív Törzs javaslata alapján nem nyitják ki a középiskolákat. Akik érettségiznek, ők a megfelelő szabályok betartása mellett, ahogy tavaly, úgy ebben a tanévben is csak írásban adhatnak számot tudásukról. Orbán Viktor kiemelte, hogy a részletekről később döntenek.

A péntek reggeli rádió interjúban a magyar miniszterelnök elmondta:

"Miután május 10-én fejeződnek be az érettségik, ezért úgy döntöttünk, hogy bár már április 19-től kinyithatnának az iskolák, a honvédség egyébként a fertőtlenítését az iskoláknak elvégezte, a pedagógusokat beoltottuk, tehát készen állunk az iskolák újraindítására, de nem érdemes néhány napra a középiskolákat kinyitni, hogy utána az érettségi szünet miatt meg megint bezárjuk, úgyhogy egyszerűbb, ha azt tesszük, hogy május 10-én indítjuk meg a középiskolai osztályoknak a személyes találkozásra épülő tanítását”

„Idén úgy döntöttünk csak írásbeli érettségi vizsgák lesznek."

"Ezt már ismerjük, bejárt út. A részletek hamarosan megjelennek ezzel kapcsolatban."

"Hogyha a beoltottak számában elérjük a 4 milliós létszámot május elejére, akkor nyithatnak a szállodák, éttermek és a közösségi események."

 

 

Legnépszerűbb cikkek