| 2021. április. 12. | 1 perc olvasás

Május 2-ig biztosan maradnak a korlátozások Bécsben és Alsó-Ausztriában

Meghosszabbítja a járványügyi zárlatot Bécs városa, jelentette be hétfő délutáni tájékoztatóján Michael Ludwig polgármester. A főváros első embere Alsó-Ausztria és Burgenland vezetését is arra kérte, tartsák fenn a korlátozásokat. Alsó-Ausztria nem sokkal a bejelentés után csatlakozott is a döntéshez. Burgenland azonban egyelőre kivár.

A városvezetés döntése szerint az április 1-jén bevezetett egész napos kijárási korlátozás és boltzár is érvényben marad, a szabad téri maszkviselési kötelezettséget viszont nem terjesztik ki az egész városra.

A bécsi iskolákban a jelenléti oktatás a korábbiakhoz képest egy héttel később, április 25-én folytatódhat, jelentette be Michael Ludwig, aki azzal indokolta a hosszabbítást, hogy nem enyhül az intenzív osztályokra nehezedő nyomás – jelenleg 250 beteg részesül intenzív ellátásban, és egyre fiatalabbak szorulnak kórházi kezelésre.

Alsó-Ausztria is csatlakozik a hosszabbításhoz

Johanna Mikl-Leitner tartományfőnök bejelentette: a fővároshoz igazodva Alsó-Ausztria is meghosszabbítja az érvényben lévő korlátozásokat, az iskolák április 24-ig zárva maradnak, a nem alapvető termékeket árusító üzletek és szolgáltatások pedig legkorábban május 3-án nyitnak ki ismét.

Alsó-Ausztriában a járvány tetőzését erre a hétre várják, a jövő héttől pedig a pandémiás adatok lassú javulására és a kórházi terhelés csökkenésére számítanak.

Burgenland egyelőre kivár

Az APA megkeresésére Hans Peter Doskozil tartományfőnök irodája közölte: Burgenland tartomány egyelőre értékeli a járványhelyzet alakulását. A tartományban ugyan továbbra is feszült a helyzet az intenzívosztályokon, az új fertőzések hétnapos gördülő statisztikája viszont már a járvány leszálló ágát jelezheti, amit az elvégzett tesztek viszonylag magas száma még hitelesebbé tesz.

A tartományi vezetés Béccsel és Alsó-Ausztriával is tárgyalna, mielőtt határoz a korlátozások sorsáról. A döntésről várhatóan április 14-én tájékoztat majd a három tartományfőnök – értesült az APA.

Legnépszerűbb cikkek