| 2021. május. 20. | 1 perc olvasás

Május végén megkezdődik a harkai Pantzer Gertrud Általános Iskola felújítása

Május 31-ével a kivitelező megkezdi a Pantzer Gertrúd Általános Iskola épületének felújítását. A munkálatok során a jelenlegi épület teljes felújításra kerül, az iskola és a gyerekorvosi rendelő közötti területen új épületszárny, míg az iskola mögötti udvaron egy új tornacsarnok épül. A munkálatok 400 napon keresztül zajlanak, a környező utcákban útszűkületre, építési forgalomra kell számítani.

Várhatóan 2021. május végén, június elején a Soproni VÍzmű Zrt. munkatársai üzembe helyezik az új ivóvíz távvezetéket. Azon a napon néhány órára az ivóvíz vízszolgáltatás szünetelni fog a településen, a pontos dátumról és részletekről hamarosan külön tájékoztatást kap a lakosság.

Megkezdődött az Erdő utca – Ibolya utca kereszteződésben az Erdő utca bal oldali csapadékvíz elvezető árkának Gida patak irányába történő meghosszabbítása. Emiatt az Ibolya utca ideiglenesen zsákutcaként zárva lesz az Erdő utca irányába, s a munkagépek miatt útszűkületre kell számítani. A munkálatok várhatóan 10 napig tartanak. A beruházást követően az Erdő utca csapadékvize nem terheli tovább az Ibolya utca árokrendszerét, hanem direkt bekötése lesz a Gida patakba.

2021 nyarán a Soproni út – Nyéki út – Kópházi út kereszteződésben közvilágítás földkábelének kiépítése miatt időszakos félpályás útlezárásra kell számítani. Pontos részletekről és ütemtervről időben tájékoztatást nyújt az Önkormányzat. 2021 nyarán a falu úthálózatán keletkezett kátyúkat felszámolják.

2021 őszén a tervek szerint megkezdődik a bölcsőde építése. Az új bölcsőde a kultúrház mellett, a jelenlegi romos épület helyén épül majd meg.

A felújításokról bővebb információt itt találnak.

Legnépszerűbb cikkek