| 2021. február. 24. | 2 perc olvasás

Májusra halasztották a Fertő-kerülő túrát

A megszokott téli időpont helyett május 28-án rendezik meg idén a 10. jubileumi Burgenland Extrem teljesítménytúrát. A Fertő tó körüli, 24 órás sportesemény idén csökkentett létszámmal és repülőrajttal indul majd, az előkészületek már zajlanak.

A tavalyi alkalommal több mint 7.000 regisztrált résztvevő teljesítette gyalog vagy futva a 120 kilométeres „klasszikus“ távot, vagy indult valamelyik betétszakaszon. A szervezők idénre felezni kényszerültek a mezőnyt: a járványhelyzet miatt, a lehető legbiztonságosabban szeretnénk megrendezni a közép-európai teljesítménytúrázók egyik kedvenc programját, így 3.500-4.000 regisztrációt fogadnak idén.

Szintén a fertőzésveszély megelőzése érdekében nem lesz hajnalban közös start, hanem repülőrajtot vesz majd a túra. A megszokott starthelyen egyórás időablak áll majd rendelkezésre a túrázóknak, hogy útnak induljanak, és a frissítőpontok többségénél sem lehet majd nagyobb csoportoknak időzniük.

Jó hír viszont, hogy az útvonal a tervek szerint változatlanul körül öleli a Fertő tavat, Ausztriából Magyarországra, majd vissza Ausztriába vezet a túrázók útja. Ez különösen fontos volt a szervezők számára, mert így a túra egyik legfőbb üzenete, a határokon átnyúló nélküli és összetartozás a jubileumi alkalommal is megvalósul.

Rajtcsomagok kiosztása Sopronban
Rajtcsomagok kiosztása Sopronban
Fotó: ORF/László Bognár

A Burgenland Extrem csapata ezekben a napokban Magyarországon és Ausztriában is találkozott a regisztrált résztvevőkkel, és személyesen osztotta ki nekik az eddig postai úton küldött rajtcsomagokat. Az új időponttal nemcsak a szervezőkre, de a túrázókra is teljesen új élmények várnak. A hideg, nyirkos idő helyett a koranyári meleggel kell megküzdeniük. Át kell gondolniuk öltözéküket, és az út közbeni frissítés is más előkészítést igényel majd, mint a téli túrán.

A túrára átalakul a kulissza is. A téli Fertő-vidék színeihez, fényeihez és a hosszú szürkületi időszakokhoz szokott túrázóknak ez alkalommal nyáreleji arcát mutatja majd a táj, korai napfelkeltével és napközben is sok napsütéssel – remélik a rendezők

Rajtcsomagok kiosztása Sopronban
Rajtcsomagok kiosztása Sopronban
Fotó: ORF/László Bognár

Borítókép; ORF/László Bognár

Legnépszerűbb cikkek