| 2022. szeptember. 22. | 1 perc olvasás

Malmacska - kávé mellé dorombolás jár

Megnyitotta kapuit Sopron első macskás kávézója. A különleges vendéglátóhelyen nemcsak remek italokat és süteményeket fogyaszthatunk, hanem macskákat is simogathatunk ottlétünk alatt.

Kávéillat és dorombolás fogadja a betérőket Sopron első macskás kávézójában. A macskás kávézó ötlete nem újkeletű, az 1990-es években Japánból indult el hódító útjára, azóta Európa legtöbb nagyvárosában nyílt hasonló hely, és ezeket igyekezett is felkeresni dr. Spanyol-Kárpáti Zsófia, a Malmacska üzletvezetője, hogy inspirálódjon és ihletet merítsen.

Fotó: Máthé Alexandra

„A megvalósításnak most jött el az ideje. A cicák eleve nyugtató hatással vannak az emberre, köztudottan csökkentik a vérnyomást, oldják a stresszt, ezért szeretném, hogyha a Malmacska a nyugalom és a béke szigete lenne, ahova kellemes időtöltés mellett kávézni és sütizni lehet cicák társaságában.

Itt a kávé mellé dorombolás is jár.
Fotó: Máthé Alexandra

A kávézóban 5 bársonytalpú - fajtatiszta és keverék - várja a vendégeket, hogy az időtöltés mindenki számára kellemesen teljen. Bizonyos szabályokat azonban fontos betartani a kávézóban.

Fotó: Máthé Alexandra

Mindenkitől kézfertőtlenítést kérünk - ez a cicák érdekében is történik. Mi nem szeretnénk korhatárt bevezetni a cicás kávézónkban, mint más helyeken a gyerekekre nézve, ezért a szülők segítségét kérjük, hogyha kicsikkel érkeznek, akkor fokozottan ügyeljenek a gyermekeikre. Nagyon jól szocializáltak a cicáink és nagyon kedvesek, de a nem megfelelő bánásmódból adódó váratlan reakcióért nem tudunk felelősséget vállalni, ebben a szülők segítségét kérjük. Nagyon fontos, hogy a cicák speciális étrenden vannak. Nem szabad semmivel sem megkínálni, etetni őket. A tej és a tejszín kimondottan tiltólistás a számukra - mondta el dr. Spanyol-Kárpáti Zsófia, a Malmacska üzletvezetője.

Fotó: Máthé Alexandra

A kávézóban lakó cicák egytől-egyig barátságos, kedves, egészséges macskák, amelyek az összes oltással rendelkeznek.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek