Malmoztak a Kurucdombon – fotók a családi napról

Malomjáték, malomkvíz, makett kiállítás és erősportbemutató is várta a családokat a Kurucdombon szombaton.

A rendezvényt a körzet képviselője kezdeményezésére szervezte meg az önkormányzat és a Pro Kultúra Sopron pályázati forrásból.

- A városrészi rendezvénysorozatok célja, hogy közösséget teremtsünk, a közeli utcák lakóit összehozzuk. Fontos, hogy az emberek beszélgessenek egymással, a gyerekeknek legyen alkalma játszani és barátságokat kötni-részletezte Pongráczné Várnai Mária önkormányzati képviselő. - A malom kedves játékunk volt gyermekként, innen jött az ötlet, hogy ezt a tematikát válasszuk a mai programnak itt a kurucdombi malom közelében- tette hozzá.


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

- A gyerekeknek és a családoknak számos lehetőséget kínált ez a színvonalas családi nap-mondta el Barcza Attila országgyűlési képviselő, majd hozzátette: Sopronban nagyon sok civil szervezet tudja bővített programkínálatát ebben az időszakban, hiszen a magyar kormány támogatja ezeket az egyesületeket.


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

A családi napon fellépett Fekete László erősportoló, előadást tartott Bándy György, a malomjáték ötszörös Európa bajnoka, világranglista vezető, a soproni szélmalmok történetét pedig Taschner Tamás idegenvezető ismertette.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Címkék: Kurucdomb

Legnépszerűbb cikkek