| 2018. december. 9. | 1 perc olvasás

Máltai karácsony - ajándék a léleknek is!

Mintegy 1000 ajándékdobozt töltött meg soproni intézmények segítségével a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi szervezete. A meglepetéseket vasárnap, ünnepségen adták át, amit kulturális műsor kísért. Az eseményen részt vett Dr. Fodor Tamás, Sopron polgármestere is.

24. alkalommal tartott meghitt, karácsonyváró ünnepséget a Magyar Máltai Szeretszolgálat Soproni Csoportja. A szervezők gazdag műsorral: előadásokkal, zenés és táncos produkciókkal, valamint lélekemelő gondolatokkal lepték meg a közönséget. Az ünnepség csúcspontjaként átadták azt a mintegy 1000 ajándékcsomagot, melyet soproni intézmények és  a passaui máltai testvérszervezet segítségével gyűjtöttek össze.

Losoncziné Tamás Teodóra, vezető elmondta: az Eötvös József Gimnázium, a Fáy András Szakgimnázium, a Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskola és a  Szent Orsolya Iskola, szinte az összes soproni óvodával közösen vett részt a gyűjtésben. - Köszönöm a szülők és a pedagógusok áldozatos munkáját, a gyerekeknek pedig azt a szeretetet amivel készítették ezeket a csomagokat. Az ajándékokat a Doborjáni Iskola, a Kozmutza Iskola diákjai, a Tómalom utcai Gyermekotthon gondozottjai és - a Gyermekjóléti Központon valamint a Családok Átmeneti Otthonán keresztül - nagycsaládosok és nehéz sorsú családok kapják.

A Máltai Szeretetszolgálat karácsonyi jótékonysági akciójához még lehet csatlakozni. December 13 és 18 között tartós élelmiszerket gyűjtenek az Interspar-nál.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek